OGRANIČENA POTROŠNJA

Kako vam obična plastična boca može pomoći da uštedite na računima za vodu?

 /SHUTTERSTOCK

Mnogi ljudi traže načine da uštede novac suočeni s inflacijom i sve većim životnim troškovima. Jedan predmet koji obično bacate u smeće može lako smanjiti vaše račune za vodu.

Smanjenje računa mnogim je postalo nužnost. Zbog sve većih životnih troškova, režija i stanarine, potraga za uštedama neophodna je čak i u osnovnim troškovima. Srećom, postoje mnoge pametne metode za smanjenje troškova. Na primjer, računi za vodu mogu se smanjiti vrlo jednostavnom metodom, prenosi essanews.

Jedan trik uključuje ograničavanje količine vode koju koristi vodokotlić. Često ne razmišljamo o tome koliko vode ovaj uređaj troši tijekom normalnog rada. Međutim, ne morate nužno ulagati u vodokotlić s dvostrukim ispiranjem. Jednostavan trik za koji malo tko zna može biti dovoljan. Možete koristiti običnu plastičnu bocu za piće bez dodatnih troškova.

Portal essanews u svom članku objašnjava što trebate napraviti. Najprije zatvorite ventil za dovod vode i ispraznite vodokotlić. Zatim napunite plastičnu bocu od pola litre vodom, podignite poklopac vodokotlića i stavite bocu unutra na suprotnu stranu od dovoda. Na kraju zatvorite poklopac, ponovno pustite vodu i pričekajte da se vodokotlić napuni. Budući da boca zauzima prostor, vodokotlić će povući mnogo manje vode, što potencijalno dovodi do značajnih ušteda.

Ovo nije jedina upotreba plastične boce u WC-u. Može poslužiti i za odčepljenje wc školjke ako nemate klip pri ruci. Jednostavno odrežite dno boce i umetnite je, odrezanim krajem prema dolje, u WC školjku. Boca mora biti začepljena. Pomicanjem gore-dolje, poput klipa, nakon nekog vremena odčepit ćete školjku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 09:06