REDOVNO ODRŽAVANJE

Kako znati kada je vrijeme za čišćenje odvoda sudopera? Kockice leda će vam reći sve

 /SHUTTERSTOCK

Začepljen sudoper nije ugodna situacija. Može poremetiti naše živote u neočekivanim trenucima, stoga je redovito čišćenje odvoda ključno kako bismo izbjegli ovaj problem. Ali kako znati kada je vrijeme za čišćenje? Postoji iznenađujuće jednostavan način da to saznate, piše essanews.

Začepljen odvod sudopera čest je problem u kuhinji i kupaonici. Ostaci hrane, talog kave, dlake i druge naslage mogu uzrokovati začepljenje cijevi, što rezultira neugodnim mirisima i sporim otjecanjem vode. To često otežava dnevne zadatke poput pranja suđa ili pripreme obroka.

Kako možete spriječiti ovu situaciju? Najbolji način je redovito čistiti odvod. Ali kako provjeriti je li čist kada voda pravilno otječe i nema neugodnog mirisa? Postoji jednostavan trik za određivanje je li sada vrijeme za čišćenje odvoda. Ovaj trik predstavio je popularni TikTok korisnik @stephyroc99 čiji video broji milijune pregleda.

Metoda provjere odvoda je jednostavna. Samo ulijte kockice leda u sudoper i otvorite vodu. Iako ovo ne čisti sudoper, ovaj test će pokazati je li vrijeme za temeljito čišćenje cijevi. Led će djelomično blokirati odvod, a prljavština iz cijevi vratit će se u sudoper, što vam omogućuje procjenu razine nakupljanja prljavštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. kolovoz 2024 12:29