BRZINSKO RJEŠENJE

Korisnica TikToka isprobala ‘legendu o Coli‘: U samo nekoliko sekundi riješit će najveći problem u kuhinji!

 /SHUTTERSTOCK

Mnogo je "usmenih predaja" o brzim i jednostavnim trikovima za čišćenje ili uklanjanje tvrdokornih naslaga u kućanstvu pomoću sredstava ili pak namirnica za koje na prvu nitko nebi rekao da mogu poslužiti toj svrsi. Upravo su takvi "bakini savjeti" među najčešćim stvarima koje vlasnici popularnih TikTok računa isprobavaju u svojim domovima i pratiteljima donose dojmove u uspješnosti.

Među njima je i "legenda o Coli", odnosno priča da već desetljećima pomoću najpopularnijeg napitka za osvježenje možete očistiti gotovo sve u kuhinji pa čak i posve zagorjele tave. To je htjela isprobati i Jenny, vlasnica TikTok računa @Jennylefamily i majka troje djece, a rezultat je podijelila sa svima.

"Napravite ovo i zahvalite mi kasnije" rekla je Jenny u videu, na kojemu je još i napisala da ju je ovom triku također naučila baka. Popularno piće pomiješala je s pastom za zube i dobivenom smjesom očistila zagorijeli talog na tavi. Kako bi spriječila nered, otopljene je ostatke nečistoća prikupila u čašu i jednostavno bacila. Ovaj je video pregledalo gotovo 6 milijuna korisnika, među kojima su se našli i oni koji su trik odmah odlučili isprobati.

Neki su se i našalili pitavši se što je njezina baka uopće pokušavala napraviti kad je došla na ideju da iskombinira pastu za zube s Colom, no pitanja su ostala neodgovorena, dok su drugi, koji su savjet navodno i isprobali, također potvrdili njegovu učinkovitost i pozvali i ostale da si "skrate muke" i obnove svoje omiljene tave u nekoliko poteza.

Zagorijele tave i lonci česta su tema videa i članaka sa savjetima kako ih temeljito očistiti i povećati njihovu dugotrajnost, a u nadi da će to što efikasnije napraviti, mnogi koriste vrlo neobične pristupe. Tako se osim Cole još jedna namirnica pokazala izuzetno korisnom u uklanjanju ovakvih naslaga, a riječ je o, krumpiru.

image

Zagorjele tave moguće je čistiti raznim namirnicama, popularnim napitkom pa čak i pastom za zube

/SHUTTERSTOCK

Nedavno smo pisali o toj metodi, no uvijek se dobro podsjetiti jer, ako imate krumpir i pet minuta vremena, mogli biste se iznenaditi što će vam ova, gotovo uvijek povoljna, namirnica učiniti s vašom tavom za koju ste možda pomislili da je već dotrajala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 06:41