SVI KOPIRAJU OVO

Ljudi masovno stavljaju toaletni papir u svoj hladnjak, i ne nije zbog nesnosnih vrućina

 /SHUTTERSTOCK

Internet je nevjerojatna stvar, a s njime i društvene mrže. Omogućuju nam komunikaciju s ljudima diljem svijeta, šireći idealističke ciljeve, nudeći podršku i dajući čudne ideje poput jedni stavljanja toaletnog papira u hladnjake.

Nakon što je ovaj trik postigao veliku popularnost, portal Family Handman pitao je stručnjake za kuhinje i uređaje da vide što profesionalci imaju za reći vezano za ovu ideju.

Ruiz Asri, urednik časopisa Honest Food Talks, kaže da upijanje toaletnog papira stoji iza ovog trika. "Vlaga u hladnjaku često doprinosi nastanku plijesni i neugodnog mirisa", kaže Asri. Toaletni papir upija višak vlage, zajedno s neugodnim mirisima.

Na pitanje funkcionirali ovaj trik doista, Asri je odgovorio da, ali do određene točke. Iako će toaletni papir apsorbirati mirise, druge opcije su učinkovitije, zauzimaju manje prostora i izazivaju manje čudnih pogleda gostiju.

Amy s istoimenog bloga AmyandRose.com osjetila je neugodne mirise u hladnjaku, a njezina je kći predložila da trik s toaletnim papirom. Za Familiy Handyman je izjavila:

"Prema mom iskustvu, donekle", kaže ona. Ali ovdje je caka: to je samo privremeno rješenje.

Dakle, ako želite nešto dugotrajnije što zauzima manje prostora, evo nekoliko alternativnih strategija za borbu protiv neugodnih mirisa:

Soda bikarbona

Soda bikarbona je bazni materijal, što znači da neutralizira kiseline. Budući da je većina mirisa kisela, može prekinuti miris na izvoru. (Dodatna napomena: Nakon dezodoriranja hladnjaka sodom bikarbonom, nemojte koristiti sadržaj te kutije za pečenje. Kuhanje može reaktivirati te kiseline i kontaminirati vaš kolač.)

Ulje sjemenki crnog kima

Corinne Segura, osnivačica My Chemical-Free House, ima iskustvo iz prve ruke s mirisima iz hladnjaka.

"Kad bi se hrana pokvarila u mom hladnjaku, ostavila je neugodan miris", kaže ona. "Koristila sam ulje sjemenki crnog kima, koje ima dezodorirajući učinak kako bi uklonilo miris. Pomiješala sam pet kapi eteričnog ulja crnog kima s jednom žlicom sredstva za pranje posuđa i nanijela to u debelom sloju na sve plastične dijelove unutar hladnjaka. Ostavila dva sata prije ispiranja. Ovo je dobro djelovalo da se riješite neugodnih mirisa u hladnjaku."

Aktivni ugljen

Aktivni ugljen hvata čestice koje uzrokuju neugodne mirise, baš kao i toaletni papir. Dostupan je kao prah, u prethodno izrezanim filtrima ili kao tkanina koju možete izrezati na željenu veličinu.

Ekstrakt vanilije

Za one koji vole ugodniji miris, posebno oko hrane, Asri nudi posebno slatku preporuku. "Natopite vatu ekstraktom vanilije i stavite je u hladnjak", kaže.

Zgužvane novine i ugljen

Ako želite dubinsko čišćenje hladnjaka ili zamrzivača uz minimalne troškove, uzmite jedan papirni proizvod koji je čak jeftiniji od toaletnog papira. Posebno smrdljiv hladnjak napunite zgužvanim novinskim papirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. srpanj 2024 06:06