DOISTA PALI

Miševi nikako ne podnose miris ove biljke. Stavite ju u dom ili ispred kuće i bit ćete mirni

 /SHUTTERSTOCK

Prilično je jasno da imati miševe u svom domu nije ugodno iskustvo; zapravo, problem s mišem je gori nego što ste mislili. Čak i ako se čine nevinim, miševi mogu oštetiti vaš dom, pa čak i stvoriti opasne uvjete.

Međutim, imati dom bez miševa ne znači nužno kupiti hrpu mišolovki i sira. Miševi se lako mogu izbjeći u vašem kućanstvu jednostavnim dodavanjem mirisa paprene metvice u kutove gdje se okupljaju, piše The Family Handyman.

Iako prirodni lijekovi nisu uvijek rješenje kada se rješavate nametnika (kao što je korištenje krastavaca da se riješite žohara, zajedno s mnogim drugim metodama koje ne ubijaju žohare), paprena metvica nudi uspješan prirodni lijek. To ima veze s prirodom miševa koji se uglavnom oslanjaju na svoj njuh umjesto na vid. Miševi imaju nevjerojatno slab vid, ali snažan, oštar njuh.

Paprena metvica ima jak miris, miris koji miševi ne vole. Prema Victoru Pestu, paprena metvica sadrži vrlo snažne spojeve mentola koji iritiraju njihove nosne šupljine. Dašak paprene metvice sigurno ih drži podalje.

Možete koristiti dva načina da unesete miris paprene metvice u svoj dom. Prvi je uzgoj biljaka paprene metvice i njihovo ostavljanje po kući. Miris ih prije svega odbija od ulaska ili lutanja okolo. Kao bonus, možete s vremena na vrijeme ubrati ovu paprenu metvicu kako biste začinili svoja omiljena jela!

Ako ne volite dom pun biljaka paprene metvice, možda biste radije koristili ulje paprene metvice. Poprskajte eterično ulje u različitim dijelovima vašeg doma kojima miševi mogu pristupiti. Ako pokušavate uhvatiti miševe, strateški pošpricajte ulje paprene metvice na mjesta na kojima nema mišolovke. U teoriji, ovo bi ih trebalo dovesti do mjesta na koje ste ga postavili.

Ako imate kućne ljubimce ili malu djecu, budite oprezni s eteričnim uljem. Mnoga eterična ulja mogu biti otrovna za njih. Uvijek držite bocu izvan njihova dohvata i potrudite se ograničiti im pristup područjima na koja ste poprskali ulje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. kolovoz 2024 12:33