TAKO LAKO

Nakupljanje dlaka kućnih ljubimaca u perilici rublja dovodi do oštećenja. Ubacite ovaj predmet u bubanj i zaštitite se

 /SHUTTERSTOCK

Imati kućne ljubimce nedvojbeno donosi mnogo radosti i dobrobiti. Međutim, nije bez određenih neugodnosti. Jedan od manjih, ali prilično problematična stvar je sveprisutno krzno naših kućnih ljubimaca, koje se može nakupiti posvuda - od tepiha i sofa do usisavača i perilica rublja.

Dok je usisavač relativno jednostavan za čišćenje, perilica rublja je mnogo kompliciranija. Krzno kućnih ljubimaca koje dospije u perilicu može začepiti filtar, što dovodi do ozbiljnih problema u radu uređaja, piše essanews.

Životinje poput pasa i mačaka gube krzno, posebno u proljeće i ljeto kada se njihova dlaka prilagođava promjenjivim vremenskim uvjetima. Bez obzira ima li vaš ljubimac dugo ili kratko krzno ili čak dlaku, linjanje je neizbježno. Kako biste smanjili količinu krzna u kući, neophodno je temeljito usisavanje i čišćenje odjeće valjkom za dlačice. Ipak, ponekad se perilica rublja začepi zbog viška krzna.

Začepljena perilica velika je gnjavaža. Krzno se nakuplja u filtru perilice rublja, a neočišćenje može uzrokovati stagnaciju vode u uređaju te uzrokovati neugodan mirisi. Što je još gore, ovaj se miris može prenijeti i na opranu odjeću. U ekstremnim slučajevima, neočišćeni filtar može spriječiti rad perilice.

Međutim, postoji sjajan trik za čisto rublje koji ne košta ništa. Samo ubacite tanku plastičnu vrećicu za kupovinu u bubanj. Dlake i krzno će se taložiti na ovoj vrećici pa se neće vidjeti na odjeći. Osim toga, deterdžent će se taložiti na plastici, omogućujući da se bolje otopi, a dobro otopljeni deterdžent znači da na odjeći nema bijelih mrlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. kolovoz 2024 19:03