važno je znati

Napravite ovo s usisavačem i skratite vrijeme usisavanja na pola!

 /SHUTTERSTOCK

Još jedan mali kućanski aparat koji ovih dana može povećati temperaturu u prostoriji, a što nikako ne želimo, je usisavač. I dok je održavanje doma bez prašine prioritet, tijekom ljeta važno je održavati optimalnu temperaturu u kući. U prilog jednom i drugom ne ide to što se prašina na sunčevim zrakama puno bolje vidi pa se mnogi u ljetnim mjesecima gotovo svakog dan malo "uhvate" usisavača.

Jednom radnjom ipak je moguće skratiti vrijeme usisavanja na pola i tako postići dva cilja - brže očistiti i manje zagrijati prostoriju. Radi se o detaljnom čišćenju usisavača prije uporabe. Ako je njegova zapremnina prazna te filter i četkice čisti moguće je skratiti vrijeme usisavanja i do 50 posto!

image
PEVEX/

Portal Real Simple donosi sve detalje o temeljitom čišćenju usisavača, koji će primjenom istih trajati godinama i vrlo brzo obavljati svoj posao. Oni savjetuju čišćenje četkica nakon svake uporabe, kako bi se maksimalno spriječilo širenje bakterija ili prljavštine po kući. Posudu za zapreminu treba očistiti nakon svakih nekoliko uporaba, a sam filter jednom mjesečno.

Za one koji žele biti posve sigurni u svoj usisavač, trebaju ga jednom godišnje i dubinski očistiti. To znači rastaviti ga na dijelove, ukloniti sve nečistoće i oprati i dobro osušiti svaki njegov perivi dio, uključujući i filter.

Handy Harvey, bloger koji snima odlične male trikove i savjete koji pomažu u svakodnevici, u svom je videu pokazao kako rastaviti perivi filter usisavača i detaljno ga očistiti za što efektivnije korištenje i manje prašine u domu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. kolovoz 2024 20:44