sparne i nemirne noći

Narežite luk na četvrtine i stavite pored kreveta: ujutro će vas dočekati veliko i ugodno iznenađenje

 /SHUTTERSTOCK

Stiglo je ljeto, a s njim i dugi, sparni dani, ali i noći u kojima se vrtimo vrtimo u krevetu, pokušavajući se rashladiti i zaspati. Često palimo i klima uređaj i ventilatore, otvaramo prozore...Ali uglavnom ništa ne pomaže. Kada uz to dodamo i noćne posjete neželjenih gostiju - komaraca, muki nema kraja. "Baš su naporni", "nikad nisu bili agresivniji", "milijun ih je"... samo su neki od komentara kad pokušavamo vrijeme provoditi u parkiću, na igralištu, na terasi kafića, doma u vrtu... Ipak, najgore je tijekom noći, kad nas budi nepodnošljivo zujanje ili svrbež nakon uboda. Kako taj jedan komarac uvijek pronađe put do spavaće sobe?

Ljudi na društvenim mrežama predložili su jedno drugo rješenje, alternativno i neobično na prvu. Oni, naime, tvrde, da luk može biti ključan za miran san. Umjesto da vam smeta zujanje komaraca dok pokušavate zaspati, možete isprobati ovaj jednostavan, potpuno prirodan trik kako biste se riješili tih dosadnih insekata. I to bez upotrebe kemikalija!

image
/SHUTTERSTOCK

Luk narežite na četvrtine i stavite u spavaću sobu, najbolje pored kreveta na noćnim ormarićima. Jak miris luka otjerat će komarce i omogućiti vam da mirno spavate do jutra. Ova jednostavna, prirodna metoda ne samo da vam pomaže izbjeći neugodne ubode komaraca, već vam također omogućuje da izbjegnete korištenje štetnih kemikalija. Isprobajte ovaj trik i uživajte u mirnom snu bez uznemiravanja komaraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. srpanj 2024 09:59