TRIK O KOJEM SVI PRIČAJU

Ne morate zvati vodoinstalatera: Ulijte ovu mješavinu u odvod sudopera i problem će nestati

 /SHUTTERSTOCK

Za odvod nema gore nego kada u njemu završi kosa ili, pak, ostaci hrane. Isto tako, nema gore stvari nego kad se začepi odvod. Kako spriječiti da se to dogodi? Imamo odličan trik koji uključuje to da ulijte sredstvo kojim čistite WC školjku, onda pustite da neko vrijeme teče topla voda i to bi trebalo biti dovoljno da se odčepe cijevi i postanu prohodne i čiste.

Svaka dva tjedna u otvor ulijte sredstvo kojim čistite WC školjku, zatim pustite da neko vrijeme teče topla voda, tako ćete odčepiti cijevi i one će biti čiste.

image
/SHUTTERSTOCK

Možte poduzeti i neke predradnje poput one da uklonite kosu s kupaonskih elemenata i na površini odvoda odmah. Možete to učiniti maramicom i zatim baciti pokupljeno u smeće.Bilo bi dobro da u kupaonici imate i kantu za smeće u koju odmah možete baciti takve stvari.

image
/SHUTTERSTOCK

Ako ipak dođe do začepljenja odvoda, probajte skinuti crijevo koje prolazi ispod umivaonika ili sudopera i zatim ukloniti sve ostatke iz njega. Neki kažu da je za tu radnju odlična velika igla za pletenje. Zatim isperete unutrašnjost pod mlazom tople vode uz dodatak sredstva za čišćenje odvoda. Isprobajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. rujan 2024 20:27