Među stvarima u kuhinji jedne od onih koje se najčešće i najbrže prljaju su krpe. Nemojte ih koristiti predugo jer su pravi rasadnici bakterija koje vam mogu ugroziti zdravlje. Evo načina kako da ih se riješite.
Kad kupujete kuhinjske krpe radije izaberite obične i bijele umjesto šarenih. Bijele je jednostavnije održavati i odmah vidite kad se uprljaju. Prednost bijele boje je i to da se neće isprati. Jako masne krpe potopite u vrelu vodu i pustite da u njoj ostanu preko noći pa tek onda ubacite u perilicu.
Kad perete krpe, nakon pranja ih odmah izvadite iz perilice i osušite. U suprotnom, postat će leglo bakterija jer one vole vlažna područja. Pri pranju krpa nemojte koristiti omekšivač za rublje. On će umanjiti njihovu moć upijanja tekućine, što treba biti jedna od glavnih karakteristika kuhinjskih krpa. Pranje na visokoj temperaturi ponekad nije dovoljno da ubije sve bakterije. Nakon što se osuše, stavite ih u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi i bit će sigurne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....