IZBJEGAVAJTE

Nikada nemojte paliti ovaj uređaj ako vam istovremeno u domu radi klima

 /SHUTTERSTOCK

Ovo ljeto je apsolutno nemoguće izdržati bez klima uređaja. Iako ne možemo bez njega svi smo svjesni da se radi o velikom potrošaču električne energije, stoga uvijek moramo paziti koliko ga koristimo i na koji način. Bez obzira na veliku potrošnju ovog uređaja ponekad smo i mi sami krivi jer radimo pogreške koje uzrokuju još veće račune za električnu energiju.

Prva stvar na koju je važno obratiti pozornost dok klima uređaj radi je da uklonite druge nepotrebne izvore topline u domu, a jedan od ključnih je pećnica. Osim toga preporučuje se izbjegavanje paljenja klime u prostorijama u kojima ne boravite i obavezno zatvaranje svih prozora ako vam radi hlađenje. Kada dođe trenutak da u prostoriju morate pustiti malo zraka prvenstveno isključite klima uređaj. Ovaj postupak bi bilo najbolje provoditi tijekom noći kad je vani niža temperatura.

Iako većina ljudi misli kako je potrebno ostaviti klima uređaj da radi cijeli dan kako bi postigli idealnu temperaturu u zatvorenom prostoru, to uopće ni točno, navodi portal Nova.rs. Svaki ispravni i kvalitetni klima uređaj radi istom snagom i troši istu količinu energije bez obzira na temperaturu prostorije samo je potrebno malo više vremena da se dosegne ugodna temperatura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2024 16:08