OVO JE GENIJALNO

Nikako ne možete izvući zaglavljeni vijak? Ne brinite, ova čudesna smjesa rješava problem u sekundi

 /SHUTTERSTOCK

Čini se da zaglavljeni vijak nikako ne želi pomaknuti baš onda kada nemate vremena baviti se njime. A vrijeme koje je potrebno za razna rješenja - pronalaženje alata za rezanje ili izvlačenje - samo povećava frustraciju. Ali vjerojatno imate pri ruci dva sastojka koji u većini slučajeva mogu brzo i temeljito riješiti problem: super ljepilo i soda bikarbona. Možete koristiti ovaj spoj za rješenje problema u samo nekoliko sekundi.

Postoji nekoliko izvrsnih načina za uklanjanje vijka, od namjenski izrađenih kompleta za izvlačenje do nanošenja abrazivnog praha ili izvlačenja kliještima. YouTuber @creationholic101 ima bolju ideju. On u biti izrađuju novu glavu za ogoljeni vijak nasipanjem sode bikarbone na vrh, ostavljajući otisak vrha odvijača, a zatim dodajući super ljepilo koje se stvrdnjava za nekoliko sekundi, prenosi House Digest.

Samo po sebi, ljepilo dobro djeluje na čelik (i na cink, čime je većina vijaka za drvo premazana). Ali u kombinaciji sa sodom bikarbonom, postaje nešto poput čudesnog proizvoda.

Na portalu navode da se zapravo, kombinacija sode bikarbone i super ljepila može koristiti u razne svrhe. Obično se koristi kao punilo za popravljanje rupa u drvu, obnavljanje istrunutih ili okrhnutih područja u drugim materijalima i za oblikovanje zamjenskih dijelova. Čak se koristi za popravke oštećenih propelera lakih zrakoplova na terenu. U svom videu, @creationholid101 koristi mješavinu za spajanje komada plastike, popravak odlomljenog ugla ploče stola, izlijevanje nove glave za vijak kako bi se učinkovito stvorio nazubljeni gumb i popunjavanje rupe za vijak - jedna od najbržih metoda za popravak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. kolovoz 2024 12:29