tako lako

Nitko vam nije rekao: stavite ovu sitnicu u vodu i cijeli dom će mirisati divno danima

 /SHUTTERSTOCK

Svi želimo da naš dom lijepo i ugodno miriše. No, često to nije baš lako za postići. Logično, svakakvi (ne)mirisi kruže prostorijama doma, a nekih se nije lako riješiti. Zbog toga mnogi često posežu za kupovnim proizvodima za čišćenje, no postoji alternativa i to puno zdravija za vas i vaše ukućane. Upotreba prirodnih proizvoda ne samo da čisti, već i unosi ugodne mirise u vaš dom.

Idemo redom. Jedan od čestih predmeta koji jako smrdi je kanta za smeće. To ćete sanirati ako, kada mijenjate vrećicu, stavite nekoliko listića mente u kantu i protrljate ih. Pepermint će neutralizirati neugodne mirise i vaša će kanta lijepo mirisati. Nadalje, kako biste se riješili moljaca iz ormara s hranom ili ormara s odjećom, dovoljno je samo pomiješati žličicu cimeta s uljem klinčića, zatim namočite vatu u tu smjesu, stavite svaku u pamučnu vrećicu i objesite u ormariće.

Isto tako, štapiće cimeta, klinčiće i koricu naranče dodajte u posudu do dvije trećine napunjenu vodom i ostavite na toplom mjestu u kući. To ne samo da će ovlažiti zrak nego će i širiti ugodne mirise po cijelom domu.

Imate li vi kakav dobar trik za čist i mirisan dom?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 08:18