ne trošite novac nepotrebno

Obavezno to učinite odmah, inače ćete narušiti svoje zdravlje: Klimu ćete najlakše očistiti sami

 AMIXSTUDIO/GETTY IMAGES

Ljeto, visoke temperature, sparina...Nastavite niz, slobodno. Visoke temperature koje su se već ozbiljno zahuktale, natjerale su nas da praktički ‘živimo pod klimom‘. Teško je zamisliti iole ugodno i podnošljivo ljeto bez klima uređaja. No, jeste li već obavili sve potrebne predradnje kako bi klima uređaj dobro radio tijekom ljeta i, što je važnije, ne narušavao vaše zdravlje i vaših ukućana? Naime, stručnjaci upozoravaju da ako prije upotrebe ne očistite klima uređaj, posljedice mogu biti teške jer ovaj uređaj je pogodno mjesto za sakupljanje raznih bakterija koje mogu našteti dosta vašem zdravlju. Ako ne očistite klima uređaj, to može pomoći širenju plijesni i gljivica tijekom hlađenja, što može značajno utjecati na vitalnost vašeg organizma.

Kako do toga ne bi došlo potrebno je redovito servisirati klima uređaj koji će vas zaštititi od nezgoda koje mogu uzrokovati plijesni i gljivice, tj. razne bakterije.

Za servisiranje klima uređaja potrebno je angažirati majstora, ali možda više i ne morate. Trebate samo malo vještine da čišćenje klima uređaja odradite sami, prenosi Alo. Ovo su koraci koje je potrebno poduzeti:

1. Prvo je potrebno isključiti klima uređaj.

2. Zatim lagano otvorite poklopac klima uređaja.

3. Nakon toga je potrebno izvaditi filtere koje ćete pod mlazom vode oprati od nakupljene prašine, zatim ih osušiti ručnikom, poprskati asepsolom i ostaviti da se osuše.

4. Na redu je klima uređaj. Usisavačem ćete usisati prašinu s klima uređaja i nježno je obrisati.

5. Poprskajte unutrašnjost klima uređaja asepsolom.

6. Vratite potpuno osušene filtere.

7. Zatvorite poklopac.

8. Vaš klima uređaj je spreman za upotrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. rujan 2024 15:42