ISPROBANI TRIK

‘Odmastila sam fritezu u četiri minute bez ribanja, i to bez octa i sode bikarbone‘

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Friteze na vrući zrak u posljednje su vrijeme dosta popularne: nude zdraviji način pripreme hrane, koristeći minimalne količine ulja ili čak bez ulja. Međutim, vratiti fritezu u njezino prvotno stanje, posebice ako se ne čisti redovito, može biti teško. No, sada je novinarka Sophie Harris, koja za Express pokriva teme o putovanjima, hrani, domu i vrtu, otkrila trik s jednim proizvodom uz koji brzinski otapa prljavštinu, a prirodan je i cjenovno pristupačan. I nije riječ o sodi bikarboni ili octu!

"Friteze je potrebno redovito čistiti kako bi se spriječilo nakupljanje ostataka hrane, masnoće i ulja što može dovesti do brojnih problema. To može uključivati ​​neugodne mirise, smanjenu učinkovitost kuhanja, hranu bez okusa i zagorenu hranu. Međutim, zbog ploča unutar friteza, čišćenje može biti teško jer mnogi ljudi koriste uređaj mnogo puta prije nego što ga očiste. Nedavno sam isprobala niz ‘hakova‘ za čišćenje kako bih otkrila najbrži", napisala je za Express.

I uspjela je. U manje od četiri minute očistila je fritezu, koristeći limunsku kiselinu, spoj izvorno dobiven iz limunovog soka i dolazi u obliku praha za čišćenje, a koji dodala je, može ukloniti hrđu, kamenac i masnoću, istodobno pružajući prekrasan miris.

"Započela sam dodavanjem mjerice praha u svoju fritezu i napunila je toplom vodom. Masnoća i čestice hrane odmah su se počele gubiti, ali zaintrigiralo me može li se uhvatiti u koštac s masnoćom na dnu tanjura. Ostavila sam ga da se namače oko dvije minute prije nego što sam ga pustila pod mlaz tople vode i isprala kako bih bila sigurna da je sav puder uklonjen", opisala je svoje iskustvo Sophie Harris za Express.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2024 16:08