ŠTO UBIJA LIBIDO?

Odvojite pet minuta na ovaj jednostavan kućanski posao i imat ćete bolji seks

 -/WAVEBREAK/PROFIMEDIA/
Spavaća soba trebala bi biti intimno utočište, bez ikakvih smetnji, nereda ili stresa, savjetuju stručnjaci

Seksualni život vam je... loš? Pokušajte pospremiti sobu. Ne šalimo se.

Studije su pokazale da nered ubija libido, a seksualna edukatorica Portia Brown dodatno je pojasnila kako neuredan i neorganiziran prostor može izazvati stres, što nije dobro za seksualni život.

"Možete se zateći kako razmišljate: ‘Zašto nisam odložila to rublje?‘ umjesto da se usredotočite na zadovoljstvo", rekla je Portia Brown za The Guardian.

image
/SHUTTERSTOCK

Cam Fraser, instruktor seksa za muškarce, rekao je da bi spavaća soba trebala biti "poput malog utočišta", bez ikakvih smetnji, nereda ili stresa. Na taj način se vi i vaš partner možete osjećati opušteno i spremno za intimnost.

A kako stvoriti svoje intimno utočište? Fraser je predložio da odvojite pet minuta da se riješite nereda prije nego započnete seks.

"Ako imate prljavu odjeću na krevetu ili morate odložiti rublje, ako ništa drugo stavite sve u ormar, zatvorite njegova vrata i namjestite krevet", rekao je. I ne nosite svoj dugi popis obaveza u njega.

Stručnjaci su također izjavili da bi mogao postojati još jedan, iznenađujući razlog zašto vaš seksualni život može patiti - previše maženja. Ako se jedna osoba cijelo vrijeme mazi, a druga ne, to može dovesti do problema, rekli su. Jer, osoba koja se ne mazi može se početi osjećati "ugušeno". Ako se vaš partner povuče od fizičke privrženosti, uključujući seks, to može dovesti do toga da se više ne osjećate povezano, prenosi New York Post.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 11:28