ZZ STOP

Ovaj je tip pobijedio u ratu protiv komaraca, taktika ne može biti lakša

 SHUTTERSTOCK

Primijetili ste da niste jedini koji vole za toplih ljetnih večeri obitavati na terasi: ispružite li bezbrižno noge ispod stola vrtne garniture, velika je vjerojatnost da će vam se ubrzo pridružiti i - komarci. Kojima su, zasigurno, vaše noge savršen večernji meni... Da biste se riješili neugodnih krvopija, koristite sva sredstva, od mazanja sredstvima protiv insekata do paljenja famozne zelene spirale ispod stola.

Popularni TikToker Ceith Griffith ponudio je puno elegantnije rješenje za borbu protiv komaraca. U svojem je videu pokazao zanimljiv trik koji bi vam mogao pomoći - sve što trebate je flaster i eterično ulje limunske trave.

Limunska trava vrlo je korisna biljka, koja se koristi i za proizvodnju ulja citronele. Citronelol i geraniol, glavni sastojci citronele, učinkoviti su antiseptici, stoga ih se može naći u sapunima i sredstvima za dezinfekciju. Uz antiseptička svojstva, limunska je trava i odličan repelent - u što ćete se uvjeriti (doslovno) i na vlastitoj koži.

image

n n

/SHUTTERSTOCK

Sve što trebate napraviti jest ukloniti zaštitnu foliju s flastera i na pamučni dio kapnuti nekoliko kapi eteričnog ulja. Pustite da se ulje upije u pamuk, pa flaster jednostavno zalijepite na dio tijela koji želite zaštititi. Ovaj će vas flaster nekoliko sati efikasno štititi od komaraca i ostalih insekata.

Imajte na umu da ovaj recept nije za sve - u slučaju da osjetite svrbež ili primijetite osip na koži oko flastera, smjesta ga uklonite i vratite se tradicionalnim načinima borbe protiv komaraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 12:24