nevjerojatno

Ovaj predmet skuplja najviše bakterija u kupaonici! Odmah ga operite!

 TIKTOK

Ako postoji jedna stvar u vašoj kupaonici koju nikad nije previše čistiti, to je prostirka ili tepih. Ovaj predmet, nakon četke za wc školjku, dokazani je skupljač bakterija, ali i plijesni. Budući da je svakodnevno izložen vodi i vlagi, tepih za kupaonicu može izazvati i zdravstvene tegobe ukoliko se redovno ne čisti, a jedna korisnica TikToka pokazala je najjednostavniji način za temeljitu dezinfekciju u perilici.

Tamz i inače dijeli videe s kratkim i praktičnim savjetima za čišćenje, a za tepih za kupaonicu odmah je naglasila da nikako ne koristi omekšivač.

Osim što može oštetiti određene vrste tekstila, može i umanjiti djelovanje dezinficijensa kojeg ova korisnica, za potrebe pranja kupaonskih tepiha stavlja upravo u posudicu za omekšivač.

Na redovito održavanje tepiha za kupaonicu pažnju skreću i na stranici popularne američke savjetnice za domaćinstvo Marthe Stewart, gdje su konzultirali stručnjake za čišćenje osjetljivih sastojaka. Prema njima, minimalno jednom mjesečno treba oprati kupaonske prostrike ili tepihe.

Ako je to moguće, predlažu sušenje u sušilici za rublje ili barem na otvorenom. Na taj ćete način biti sigurniji da u donjim, skrivenijim slojevima nije ostalo vlage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 03:29