oprez!

Ovaj predmet u hotelskim sobama je leglo zaraze, a svi ga koristite: nikad se ne čisti, to je raj za bakterije

 /SHUTTERSTOCK

Sigurni smo da ste već puno puta čuli kako su hoteli leglo zaraza i kako se posebno morate čuvati ovih ili onih elemenata kada tamo boravite. Logično, uvijek morate paziti što koristite i dodirujete u hotelskim sobama, no vjerojatno nikome nije palo na pamet koliko sušila za kosu mogu biti potencijalno opasna. Frizerka Jackie McIntosh upozorava putnike da nikada ne koriste sušila za kosu iz hotela jer su leglo bakterija i gljivica.

Možda nekome zvuči preekstremno, ali činjenica je da sušila za kosu iz hotelskih soba ne samo da utječu na pojavu prhuti i kvalitetu kose, već mogu biti i potencijalni prijenosnici virusa. To je potvrdilo i jedno istraživanje koje kaže kako su sušila za kosu u sobama hotela nepresušno leglo bakterija i gljivica. Osim što mogu prenositi bolesti, fenovi navodno mogu izazvati perut te usporiti rast kose. Iako zvuči ekstremno, stručnjak za kosu, odnosno triholog, potvrdio je rezultate istraživanja.

- Hajdemo o nečemu što rijetko tko spominje, a to su prljavi fenovi iz hotelskih soba. Čistači ih uvijek zaobiđu, a s godinama postaju savršeno leglo gljivica i bakterija. Kada ti mikroorganizmi iz fena prijeđu na vašu glavu, mogu izazvati infekcije i iritacije, usporiti rast kose i poremetiti folikule dlake - tvrdi McIntosh i dodaje:

Zašto nije dobro koristiti sušilo za kosu iz hotelske sobe?

- Također, tu su i prašina, plijesan i druge čestice koje se godinama nakupljaju u prljavim sušilima za kosu. Oni nisu samo nehigijenski, već su i opasni za zdravlje. Upozorila ju je da sušilo za kosu može uzrokovati iritaciju, kovrčanje, pa čak i gubitak kose, što često dovodi do ispucalih vrhova, piše The Sun.

Neki dijelovi vaše kose primaju previše topline zbog blokiranih ventilacijskih otvora, što dovodi do suhoće, lomljivosti i ispucalih vrhova", objašnjava McIntosh. To su tempirane bombe pune bakterija koje samo čekaju da eksplodiraju, prenosi Espreso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:07