brzo i efikasno

‘Ovako sam očistila zavjese bez skidanja, izgledaju kao nove‘

 Instagram

Čišćenje zavjesa može biti naporno i zahtjevati puno vremena, ako ih se skida i ponovno postavlja. Da to ne mora biti tako, otkrila je Maddy, korisnica Instagrama, koja je svoje zavjese "sredila" u samo nekoliko trenutaka, nakon čega su izgledale kao nove.

Što je ona napravila? Budući da su zavjese uglavnom manje prljave, a više prašnjave, jednostavno je uzela usisavač i uključila ga na najmanju usisnu snagu, kojom potom vertikalno prelazila površinu zavjese.

Za bolju učinkovitost koristila je najuži nastavak usisavača i ovaj postupak ponovila nekoliko puta. Zavjese bi u svakom sljedećem usisavanju prvo protresla, da čestice prašine izađu na površinu tkanine, a potom nježno prešla usisavačem.

Kod ovakvog čišćenja zavjesa, savjetuje Maddy, donjim rubovima treba dati posebno pažnju. Kod dugih zavjesa često se vuku po podu pa time navuku i više prašine. OPotrebno ih je podići jednom rukom, a drugom više puta preći usisavačem i protresti, sve dok niste zadovoljni učinkom.

Ipak, ovo nije sve. Da bi zavjese koje niste skidali s prozora, nakon ovakvog temeljitog usisavanja doista djelovale kao nove, Maddy je otkrlial još jedan brzi trik. Prinesite stol za glačanje i utisnite izglačajte donje rubove. Ovo vam isto nebi trebalo uzeti puno vremena jer to možete učiniti na samo nekoliko mjesta kako je pokazala u videu.

Mirisna voda za glačalo u ovom je koraku i više nego dobrodošla jer će tako "zamijeniti" miris omekšivača, a prostor će ispunuti posebnom svježinom. Ovako uređene zavjese trebale bi izdržati minimalno tjedan dana do stvarnog pranja. A ako uopće ne volite zavjese, evo nekoliko zanimljivih alternativa koje smo nedavno predložili jer neki prostori mogu izgledati odlično i bez njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 00:52