otkrivamo

Ove predmete nikada ne smijete baciti u WC školjku: čak i ovom sitnicom možete napraviti nepopravljivu štetu

 /SHUTTERSTOCK

Koliko puta ste čuli da neke stvari se jednostavno ne smiju bacati u WC školjku jer će se začepiti odvod i onda kreću veći problemi? Sigurni smo jako puno puta. A koliko puta su vam se ti veći problemi dogodili jer niste slušali što vam govore? Sigurni smo, isto puno puta. Zato vam danas donosimo popis stvari koje nikako ne biste smjeli bacati u WC školjku jer posljedice mogu biti užasne i jako skupe.

Vlažne maramice

Vlažne maramice se neće raspasti i zato mogu začepiti cijevi.

Papirnati ručnici

Papirnati ručnici koje često koristimo u kuhinji deblji su i manje biorazgradivi od toaletnog papira, što ih čini lošima za odvodne sustave.

Ulošci i tamponi

Ovi su proizvodi dizajnirani da apsorbiraju tekućinu i da se ne razgrađuju tako lako, što može uzrokovati velike probleme u cijevima i sustavima za pročišćavanje otpadnih voda.

Pamučni štapići i kuglice

Proizvodi od pamuka se ne raspadaju i mogu se zaglaviti u cijevima, uzrokujući začepljenja. To može dovesti do začepljenja odvoda, što u konačnici može dovesti do neizbježnih skupih popravaka.

Vata i zavoji

Poput pamučnih štapića, ti se materijali ne kvare i mogu uzrokovati začepljenja.

Kondomi

Kondomi su izrađeni od materijala koji se ne lomi lako, što može uzrokovati probleme u odvodnom sustavu.

Lijekovi

Bacanje lijekova u zahodsku školjku može zagaditi vodovodne sustave, što može imati štetan učinak na okoliš i ekologiju.

Ulje i masti

Ulje i masnoća iz tava i lonaca mogu otvrdnuti i začepiti cijevi, a također mogu uzrokovati probleme u sustavima za pročišćavanje otpadnih voda.

Cigarete

Cigarete sadrže štetne kemikalije koje mogu zagaditi vodu.

Dlake

Kosa se može skupiti i stvoriti velike čepove u cijevima. Čišćenje četke često je svakodnevna stvar, no bolje ju je baciti u kantu za smeće, prenosi Espreso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 18:21