prirodne metode

Ovo je najlakši način da odčepite začepljen odvod tuša: trik koji ćete uvijek koristiti

 /SHUTTERSTOCK

Začepljen odvod u tuš kabini? O,ne! Kako to riješiti? Već smo mnogo puta pisali o načinima kako srediti ovakve situacije. Ipak, mnogi ljudi se kunu da je upravo ovaj način koji ćemo vam sada predstaviti najbolje rješenje.

Umjesto da pribjegnete kemijskim sredstvima za čišćenje, pokušajte odčepiti kanalizacijski odvod ekološki prihvatljivijom i isplativijom alternativom. Ne samo da ovo manje opterećuje vaše zdravlje, nego je i nježnije za cijevi. Prvo pokušajte sa sodom bikarbonom, a ako ne uspije pokušajte s nečim malo jačim – ali ipak prirodnim.

Soda bikarbona se pokazala izvrsnim sredstvom za čišćenje manjih začepljenja i održavanje odvoda dugoročno čistima. U kombinaciji s octom predstavlja jaku, ekološki prihvatljivu i sigurnu alternativu kemijskim sredstvima za čišćenje odvoda, piše dominvrt.si.

Natrijev bikarbonat i octena kiselina zajedno uzrokuju kemijsku reakciju koja proizvodi ugljični dioksid i vodu. Kemijska reakcija je razlog za šištanje koje fizički lomi čep. Osim toga, nastali plin ugljični dioksid može stvoriti pritisak koji gura zaglavljenu prljavštinu niz cijev.

Iako su ocat i soda bikarbona relativno učinkoviti u čišćenju odvoda, ponekad ipak nisu dovoljni. U ovom slučaju možete koristiti natrijev karbonat, poznat i kao soda bikarbona. Natrijev karbonat je prirodna mineralna sol koja je topiva u vodi i ne sadrži izbjeljivač, niti bilo kakve enzime ili fosfate, palmino ulje ili bilo što osim kristala sode koji imaju svojstva čišćenja i pomažu u uklanjanju prljavštine i masnoće.

Pripremite veliku posudu s vrućom vodom da odčepite odvod. Zatim prvo izlijte šalicu natrijevog karbonata u odvod i ostavite da odstoji najmanje 10 minuta. Nakon tog vremena počnite polako izlijevati toplu vodu u odvod. Pričekajte još nekoliko minuta i provjerite je li obavio svoj posao. Ako ne uspije prvi put, ponovite postupak dva ili tri puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 21:37