MA DAJ?!

Ovo svi imamo kod kuće, a jako usporava internet: Ovoga do sada niste bili svjesni

 YAU MING LOW/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA/YAU MING LOW/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Kako je naporno kada nestane interneta ili kada je jako usporen, zar ne? Vjerujemo da je svima tako. No, jeste li znali da jedan predmet u domu (kojeg većinom imamo svi) može jako usporiti internetsku vezu. Riječ je o ogledalu pa stručnjaci upozoravaju da je jako važno gdje ćete postaviti svoj usmjerivač.

Ako imate problema s internetom, uzrok ne mora uvijek biti loš signal nositelja - ponekad je rješenje puno jednostavnije, a ne biste nikad na to pomislili. Problem, naime, mogu biti predmeti ili uređaji u vašem kućanstvu koji ometaju signale, a najčešće je to, vjerovali ili ne, ogledalo. Naime, neka ogledala, posebice velika zidna ogledala, mogu utjecati na internetsku vezu jer se sastoje od tankog sloja metala koji najčešće uzrokuje ovu vrstu smetnji. Stoga je opći savjet da usmjerivač držite najmanje metar od ogledala.

To zapravo znači da bi najbolje bilo, naravno, ako je moguće, router držati tamo gdje vam je najpotrebniji, odnosno gdje ga možete vidjeti. Ako imate problema s internetom, možda biste trebali isprobati i usmjerivače. Rade tako da primaju signal od routera i onda ga preusmjeravaju dalje te su dobro rješenje za velika kućanstva gdje ima mnogo zidova ili nekih velikih predmeta koji ometaju signal, prenosi Espreso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2024 14:55