O, NE!

Ponestalo vam je WC papira u najgorem trenutku? Opcija je vrlo malo, ali nikako ne posežite za jednom stvari

 /SHUTTERSTOCK
Salvete, kuhinjske ubruse, vlažne maramice... mogu dovesti do začepljenja cijevi, ali postoji caka

Puno se priča o kupaonici: o zastarjelim trendovima, nekim novim modernim materijalima i poželjnim bojama, a možda najviše o njezinom čišćenju. Ipak, o jednoj se stvari ne priča. A to je ona svakodnevna aktivnost nakon korištenja toaletne školjke. Tu radnju obično uzimamo zdravo za gotovo, sve dok se nađemo u neželjenoj situaciji, onoj kad posežemo za toaletnim papirom, a tek tada shvaćamo da smo ostali bez njega... Što sad?

U svakom slučaju nemate puno opija.

Neki će spas pronaći u jednokratnim salvetama i papirnatim ubrusima, međutim oni se, za razliku od toaletnog papira, ne razgrađuju brzo, zbog čega mogu uzrokovati začepljenje cijevi.

image
/SHUTTERSTOCK

Stručnjaci ne preporučuju ni maramice. One su, piše Apartment Therapy, slične toaletnom papiru, ali se također ne raspadaju dovoljno brzo u vodi, što može biti problematično posebice u starijoj kanalizaciji. Ako ipak odlučite riskirati s maramicama, stručnjaci savjetuju da koristite vrlo malu količinu i često ispirete.

Upozorenje stiže i za vlažne maramice, pa čak i one na čijim se ambalažama navodi da su "biorazgradive". Njih je, kažu, najbolje u potpunosti izbjegavati jer ne možete biti sigurni hoće li se stvarno razgraditi ili će začepiti cijevi.

Što, dakle, učiniti? Možete koristiti bilo koju od gore navedenih stvari - sve dok ih bacite u WC školjku. Preporučuje se da u kupaonicu stavite kantu za otpad, a u nju stavite vrećicu u koju ćete baciti iskorištene maramice, ubruse i slično. Svakako je poželjno koristiti male vrećice i mijenjati ih što češće.

A jeste li znali da praznu rolu WC papira možete iskoristiti i u svojem vrtu, gdje će

U svakom slučaju, kako biste sigurno izbjegli ovakve neugodne situacije, mogli biste razmisliti o ugradnji bidea, WC školjke s ručnim tušem, a možda i toaleta za spaljivanje fekalija, o kojem smo nedavno pisali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 09:56