ODLIČNO SE DOSJETILA

‘Posteljina može biti svježa i nakon nekoliko mjeseci stajanja u ormaru. Samo napravite ovo!‘

 TIKTOK

Neugodan miris "dugotrajnog stajanja" posteljine u ormaru svima je poznat, a mnogi se odluče i na novo pranje kako bi se vratila željena svježina. Kako ne bi trošila toliko vremena, deterdženata, a ni živaca, jedna je korisnica Tiktoka isprobala trik pomoću kojeg se svježina može dugo zadržati, a kad je otkrila da radi, odlučila je snimiti jednostavne video upute kako bi i drugi mogli ovo napraviti.

Oprane i osušene posteljine potrebno je složiti unutar jedne jastučnice i zatim ih vertiklano, a ne horizontalno, poslagati na police. Potom se pripremi mirisna vrećica u koju se stavlja krupna sol i eterično ulje željenog mirisa. Umjesto krpne soli može se staviti i riža, koja će se jednako djelotvorno boriti protiv ustajalog i mirisa vlage u ormaru.

Za dodatni benefit, ovdje se može preporučiti ulje lavande koje, osim što miriše, tjera i moljce i druge tekstilne nametnike iz ormara.

Vertiklano posložene posteljine omogućit će bolje strujanje zraka i mirisa koje će, ovako pripremljeno, eterično ulje držati mjesecima i u tomu je tajna dugotrajne svježine posteljine koja "čami" u ormaru. Na ovaj način jednostavnije je napraviti veću "generalku" u ormaru, oprati baš sve odjednom i uživati u čistoći duže vremena.

Nedavno istraživanje o kojemu smo pisali pokazalo je da većina ne pere posteljine dovoljno često pa će ih možda baš ovaj savjet natjerati da to čim prije naprave. Kako izgleda vertikalno slaganje i izrada mirisne vrećice pogledajte u videu ispod koji je korisnica "mama Mila" podijelila sa TikTok publikom.

@mama_mila_ Double your storage space with tip #3 ?? keep your linen cupboard organised + save space with these simple tips ☁️ #linencupboard #linencloset #linenclosetorganization #organisinghacks #tipsandtricks #homehacks ♬ original sound - Ian Asher
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 14:41