Dizajnerica interijera Barbara Sallick za portal Domino.com podijelila je savjete o čemu je potrebno voditi računa prije početka, ali i tijekom renoviranja doma. Ovog puta fokusirala se na uređenje kuhinje, a s obzirom na to da ima 40 godina iskustva, vjerujemo da će vam njezini savjeti dobro poslužiti ako ste se i sami u ovo vrijeme samoizolacije posvetili renoviranju svoga doma.
1. Prisjetite se najljepših uspomena
Prije nego što započnete s renoviranjem kuhinjskog prostora, dizajnerica Sallick predlaže da se prisjetite svojih najboljih sjećanja i da ih iskoristite za određivanje vrste iskustva koji u interijeru želite stvoriti.
- Odvojite određeno vrijeme da se prisjetite prošlosti i zamislite prostore u kojima ste se osjećali najsretnijima. To bi vam trebalo pomoći da pronađete pravu inspiraciju za učvršćivanje svoje vizije. Naime, ljudi ne odvoje dovoljno vremena razmišljajući o tome kakav točno ugođaj u prostoru žele postići - rekla je za Domino.com.
2. Potražite pomoć stručnjaka
Jedna od najčešćih pogrešaka, kako kaže dizajnerica Sallick, jest taj neuspjeh da razgovarate s dizajnerom i pokušate surađivati s njim.
- Dizajneri vašem projektu daju toliko vrijednosti, a da toga niste ni svjesni. Oni često predlažu stvari koje nikad ne biste ni pomislili. Ako si to ne možete priuštiti, angažirajte stručnjaka koji će vam barem pomoći upravljati proračunom i popisom vaših želja. Planirajte unaprijed do posljednje stavke. Ne mogu ovo dovoljno naglasiti - dodaje.
3. Prilagodite renovaciju stilu uređenja
Iako vjerojatno već znate svoje želje i kojim smjerom želite krenuti kada je riječ o renoviranju, potrebno je voditi računa i o stilu uređenja koji prevladava u vašem domu. To se posebno odnosi na one interijere u kojima prevladava otvoreni tlocrt, odnosno gdje su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak jedna prostorija.
- Ako je vaš dom sagrađen, recimo, 1920-ih godina, moderan dizajn možda nije najbolja opcija. Možete 'posuditi' prostor iz ormara ili drugih susjednih područja kako biste stvorili veći otisak bez potrebe za stvaranjem dodatnog prostora. Pritom osigurajte da vam posuđe, stakleni i srebrni pribor budu uvijek pri ruci. Naime, to štedi vrijeme i olakšava rad u kuhinji - savjetuje Sallick.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....