jeste li znali?

Samo sol i voda nisu dovoljni za kuhanje krumpira: za fantastičan okus dodajte i ovaj sastojak

 /SHUTTERSTOCK

Krumpir je neizostavan sastojak gotovo svakog obroka. Hranjiv je i zasitan, a vole ga i odrasli i djeca. Osim toga, postoje brojni trikovi pomoću kojih se mogu postići bolji rezultati u pripremi recepata od krumpira. No, jeste li se ikada pitali koja je tajna savršeno skuhanih krumpira?

Ocat je proizvod koji uvijek imamo, bilo bijeli ili vinski, ne može nedostajati u našem kuhinjskom ormariću. Izvrstan je kao ekološki prihvatljivo i učinkovito sredstvo za čišćenje, kao i kozmetički proizvodi, ali još uvijek ne znate što može učiniti za krumpir. Kako bijeli krumpir ima veći udio škroba, idealan je (zbog svoje brašnaste teksture) za pripremu ukusnog pirea. S druge strane, tvrđi krumpir (voštane teksture) idealan je za pripremu pomfrita ili pečenog krumpira. Sve što trebate učiniti je kuhati krumpir 30 minuta i nakon 15 minuta kuhanja dodati sol i malo octa.

Ocat pomaže krumpiru da izvana stvori tanku koru, tako da kora pomaže da zadrži svoj oblik. Bilo koji ocat koji koristite poslužit će. Zapamtite da ne smijete dodati previše kako biste izbjegli gorak okus krumpira. Jedna žličica dovoljna je za 4 ili 5 krumpira. Osim toga, pH octa sprječava razgradnju pektina iz krumpira, prenosi Krstarica.

Umjesto octa možete koristiti sok od limuna. Zahvaljujući ovoj metodi, okus krumpira postaje intenzivniji. Isplati se probati jer je krumpir s limunovim sokom jako dobra kombinacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2024 20:14