U stanu imate još kruha ali je star pa vam se više toliko ne jede baš? Ipak, ne želite ga baciti. Ne brinite, možete ga iskoristiti tj, postoji trik koji možete upotrijebiti kako bi on bio ponovno svjež, kao da ste ga upravo ispekli.
Postupak je jednostavan i traje svega nekoliko minuta. Tvrdu štrucu ili polovicu štruce namočite tako da kruh stavite u posudu napunjenu vodom. Dobro ga natopite vodom. Nije važno je li vruće ili hladno. Zatim staviti u tepsiju, pa u rernu zagrijanu na 150 stupnjeva. Pecite kruh 5-6 minuta. Ako se radi o cijeloj štruci, pecite je 10-12 minuta, prenosi Alo.
Nakon pečenja kruh će ponovno biti mekan i svjež te će imati hrskavu koricu kao da je ste ga tek umijesili. Uživat ćete je jesti. Naravno, ovo nemojte primjenjivati ako je kruh prestar i pljesniv. Takav kruh je najbolje baciti u smeće da ne biste imali zdravstvenih problema.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....