Alice otrila

Stavite malo sode bikarbone na krastavac, a ono što će uslijediti je jednostavno genijalno

 /SHUTTERSTOCK

Stručnjakinja za potrošačke savjete Alice Beer progovorila je za This Morning o svojim trikovima za ‘produljenje života‘ za skladištenje hrane.

U razgovoru s voditeljima Philipom Scholfieldom i Holly Willoughby, Alice je uzela krastavac: bio je od prošlog tjedna, već prilično kašast, i nije bilo druge nego baciti ga. Alice je razrezala taj krastavac i mogli ste vidjeti da je potamnio oko rubova i postao mokar i kašast.

-Bio je u jednoj od onih plastičnih vrećica iz supermarketa - rekla je Alice.

U sljedećem kadru izvadila je krastavac koji je bio u hladnjaku u hermetički zatvorenoj plastičnoj posudi, uz jedan trik: Bio je u vodi u koju je dodala malo sode bikarbone.

-Soda bikarbona djeluje protiv plijesni na koži krastavca.Pogledajte - rekla je Alice, pokazujući savršeno svježi krastavac, čija je kora još uvijek čvrsta i nije pokazivao znakove kvarenja. Voditeljica je probala komad krastavca i potvrdila da je ostao svjež i hrskav, dok je Alice objasnila da u vodi sa sodom bikarbonom može stajati tjednima, prenosi Krstarica.

Drugi način čuvanja krastavaca kako bi im produljili svježinu je da ih zamotate u papirnati kuhinjski ubrus. Dakle, skinite plastiku u kojoj ste ih donijeli iz supermarketa, operite i dobro osušite. Kad se osuše, zamotajte ih u papirnati ručnik, mali ručnik ili kuhinjsku krpu i stavite u plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem. Ručnik će upiti višak vlage. No nemojte vrećicu zatvoriti do kraja, dobro ju je ostaviti malo otvorenu. Naime, krastavcima je potrebna cirkulacija zraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 15:01