Stručnjakinja za potrošačke savjete Alice Beer progovorila je za This Morning o svojim trikovima za ‘produljenje života‘ za skladištenje hrane.
U razgovoru s voditeljima Philipom Scholfieldom i Holly Willoughby, Alice je uzela krastavac: bio je od prošlog tjedna, već prilično kašast, i nije bilo druge nego baciti ga. Alice je razrezala taj krastavac i mogli ste vidjeti da je potamnio oko rubova i postao mokar i kašast.
-Bio je u jednoj od onih plastičnih vrećica iz supermarketa - rekla je Alice.
U sljedećem kadru izvadila je krastavac koji je bio u hladnjaku u hermetički zatvorenoj plastičnoj posudi, uz jedan trik: Bio je u vodi u koju je dodala malo sode bikarbone.
-Soda bikarbona djeluje protiv plijesni na koži krastavca.Pogledajte - rekla je Alice, pokazujući savršeno svježi krastavac, čija je kora još uvijek čvrsta i nije pokazivao znakove kvarenja. Voditeljica je probala komad krastavca i potvrdila da je ostao svjež i hrskav, dok je Alice objasnila da u vodi sa sodom bikarbonom može stajati tjednima, prenosi Krstarica.
Drugi način čuvanja krastavaca kako bi im produljili svježinu je da ih zamotate u papirnati kuhinjski ubrus. Dakle, skinite plastiku u kojoj ste ih donijeli iz supermarketa, operite i dobro osušite. Kad se osuše, zamotajte ih u papirnati ručnik, mali ručnik ili kuhinjsku krpu i stavite u plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem. Ručnik će upiti višak vlage. No nemojte vrećicu zatvoriti do kraja, dobro ju je ostaviti malo otvorenu. Naime, krastavcima je potrebna cirkulacija zraka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....