Ne samo da je odličan kao ukusan začin, peršin će cijelom interijeru dati onaj karakterističan mirisni ugođaj. Ova višegodišnja biljka može izrasti od 60 do 90 centimetara, ovisno o tome u kojim uvjetima raste. Možete ga bez problema uzgajati kod kuće, a važno je jedino da ga ne držite u neposrednoj blizini radijatora ili rashladne klime. No, jeste li znali da postoji genijalan trik s peršinom kojeg bi svaka domaćica trebala znati. Naime, ako ste se ikada pitali kako održati svježinu peršina, postoji vrlo jednostavan način kako to postići. Postupak je sljedeći: ulijte vodu u posudu. Dodajte žlicu sode bikarbone. Umočite peršin koji ćete tako i očistiti. Poprskajte ocat po dasci za rezanje i obrišite je krpom. Zatim nasjeckajte peršin. Na dno staklenke stavite papirnati ubrus i dodajte peršin.
Staklenku obavezno morate čuvati u hladnjaku. Tako pripremljen peršin možete čuvati u hladnjaku do čak mjesec dana koji će kada ga konačno budete izvadili i koristili biti i dalje svjež i imati primamljiv okus i aromu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....