VAŽNIJE NEGO ŠTO MISLITE

Što je položaj smrti u spavaćoj sobi - i zašto bi ga trebalo izbjegavati? Ne brinite samo napravite ovo

 TRAVNIKOVSTUDIO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Raspored kreveta je važniji nego što mislite, a evo i zašto...

Praksa Feng Shuija uključuje bezbroj znanja o stvaranju životnih prostora koji su usklađeni s dobrom energijom. Uz to, donosi obilje savjeta koji se vrte oko toga kako dizajnirati svoj dom.

Međutim, postoje i neka korisna načela o tome što ne činiti. Feng Shui položaj smrti je jedan takav koncept koji treba izbjegavati u svakom pogledu.

image
ISMAGILOV/GETTY IMAGES

Što je Feng Shui položaj smrti?

Feng Shui majstorica Marie Diamond, kaže da je Feng Shui položaj smrti izraz koji se koristi za opisivanje nepovoljnog smještaja kreveta gdje su vaša stopala usmjerena izravno prema vratima.

- Ovaj položaj se smatra nepovoljnim jer simbolizira način na koji se u nekim kulturama tijela tradicionalno iznose iz soba, nogama naprijed, napominje ona. - U Feng Shuiju se vjeruje da ovaj položaj izaziva negativnu energiju, stagnaciju i nedostatak vitalnosti.

-Također poznat kao ‘položaj lijesa‘, odnosi se na položaj kada je krevet postavljen tako da su mu stopala usmjerena ravno kroz vrata spavaće sobe.

Kada je riječ o Feng Shui pogreškama, položaj smrti je onaj koji većina praktikanata ove umjetnosti aktivno izbjegava.

Kako bi vaš krevet trebao biti postavljen za dobar Feng Shui?

Umjesto da su vam stopala usmjerena prema vratima, krevet biste trebali biti postaviti tako da jasno vidite vrata, kada ste u krevetu i naslonjeni na uzglavlje.

- Želite vidjeti vrata, a da niste izravno u liniji s vratima, kaže Marie. - To obično znači da ste postavljeni dijagonalno od vrata.

image
KATARZYNABIALASIEWICZ/GETTY IMAGES

Što učiniti ako ne možete izbjeći položaj smrti?

Marie predlaže da svoj krevet premjestite tako da ne bude izravno poravnat s vratima. Ona također predlaže korištenje simboličkih rješenja za blokiranje i preusmjeravanje protoka energije. Evo njezina tri savjeta za ponovno usklađivanje energije vaše sobe.

1. Napravite prepreku: Marie objašnjava da je jedno od najučinkovitijih rješenja postaviti komad namještaja, poput stolića, klupe ili ukrasnog paravana, između podnožja kreveta i vrata.

2. Koristite tabure: ako je moguće, ona predlaže da svom krevetu dodate tabure. - Ovo stvara fizičku granicu u podnožju vašeg kreveta, kaže ona, - dakle pruža zaštitu i pomaže u preusmjeravanju energije dalje od vašeg tijela dok spavate.

3. Postavite prostirku: Ona također potiče postavljanje meke, plišane prostirke između kreveta i vrata. - Tepih će pomoći uzemljiti i apsorbirati energiju koja se brzo kreće s vrata, napominje ona. - Zauzvrat, stvaranje umirujućeg i prizemnijeg okruženja.

- Čak i ove suptilne prilagodbe mogu pomoći da se u vaš prostor unese veći osjećaj mira i dobrobiti, kaže Marie. - Ovi mali pomaci stvaraju osjećaj sigurnosti i zaštite, što vam u konačnici omogućuje da se bolje odmorite i pomladite dok podržava vaše osobno energetsko polje.

image
BULGAC/GETTY IMAGES

Ako ne možete premjestiti krevet na povoljniji položaj, možda je vrijeme da svoj prostor opremite smrekom. Poigrajte se s Feng Shui biljkama ili krenite u vintage prostor i nabavite si šik sobnu pregradu.

Ako volite Feng Shui i želite urediti svoj prostor za odmor u skladu s njegovim načelima, onda je ovaj položaj smrti definitivno jedan od onih koje treba zaobići. .

Čak se i feng shui cinik može složiti s činjenicom da je vaš dom zamišljen kao utočište dobrih vibracija, a unošenje nekih od ovih praksi moglo bi pomoći vašem domu da dosegne svoj puni potencijal.

- Spavaća soba bi trebala biti prostor koji odražava mir i ljubav, kaže Marie. - Sljedeći Feng Shui smjernice za svoj krevet, možete stvoriti opuštajuće, harmonično okruženje koje podržava i poboljšava vaš san i životnu energiju.

image
SAIFUL ISLAM/GETTY IMAGES

Zašto vaš krevet ne bi trebao biti okrenut prema ogledalu?

Marie kaže da se prema feng shuiju krevet okrenut prema zrcalu smatra nepovoljnim jer može stvoriti razornu energiju tijekom sna. Ogledala su vrlo aktivna u Feng Shuiju; ona odražavaju i odbijaju energiju oko prostora, objašnjava ona. - Kada je vaš krevet okrenut prema zrcalu, energija se neprestano kreće, što može poremetiti vaš odmor, otežavajući vam da se opustite i doživite dubok, miran san.

Osim toga, ona ističe da se za ogledala kaže da udvostručuju ono što odražavaju. - Ako spavate ispred jednog, to može simbolično "udvostručiti" svaki stres ili probleme u vašem osobnom životu, napominje ona. - Ova kvaliteta refleksije može pridonijeti osjećaju nemira ili nelagode, osobito tijekom noći.

Kada dekorirate svoju spavaću sobu ogledalima, Marijin idealni Feng Shui savjet za ogledala bio bi da izbjegavate postavljanje ogledala direktno ispred ili čak iznad kreveta. Ako ga već imate i ne možete ga prenijeti u drugi prostor, ona predlaže da ga pokrijete noću kako biste poboljšali mir u prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 15:14