Uređenje doma

Što možemo naučiti od Danaca: 3 uobičajene pogreške pri opremanju koje nitko u Danskoj ne bi napravio

 ARTJAFARA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Danci se smatraju jednim od naroda s najviše stila na svijetu, posebice kada je riječ o interijerima. Također, glavni grad Kopenhagen se smatra kolijevkom skandinavskog dizajna. Velikani dizajna kao što su Arne Jacobsen i Verner Panton živjeli su ovdje i, između ostalog, pomogli oblikovati danski stil sve do danas. Koje tri stvari po pitanju interijera Danci nikada ne bi napravili, pročitajte ovdje.

1. Previše bež boje

Dugo je vrijeme Scandi stil predstavljao minimalizam i neutralne boje. Pogotovo je bež boja dominirala svime posljednjih godina. No, danskim stručnjacima za interijere dosta je toga i u svoj dom vraćaju više boja. To ni na koji način ne znači da je bež sada out, već je neutralan interijer sada obogaćen detaljima u boji. Učinite to kao Danci: uz pomoć šarenih stropova, lampi, svijeća ili pojedinačnih šarenih komada namještaja, vaš će dom privlačiti poglede.

2. Posvetite se stilu

Danski dizajn cvjeta na modernim elementima. Ipak, Danci kod kuće nikada ne bi držali sve u istom stilu. To bi bilo prehladno i prečisto. Skandinavci se radije kunu u mješavinu starog i novog. Stolci iz 70-ih s buvljaka, stari klasici svjetiljki poput Panthelle 400 Louisa Poulsena i vintage komode pomiješani su s novim komadima namještaja i tako stvaraju individualnu, jedinstvenu cjelokupnu sliku.

3. Zanemarivanje rasvjete

Dosadne podne lampe, svjetlo za čitanje 08/15 ili gola žarulja na stropu? Dancima ne dolazi u obzir: lampe za njih nikada nisu samo funkcionalna rasvjeta, već uvijek dizajnerski objekti. Zbog toga su također poznati diljem svijeta po svojim elegantnim svjetlima i ovim željnim ukrasnim komadima. Svjetiljka s danskim potpisom svakom interijeru odmah daje stilski štih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 05:58