HUMAN NAČIN

Stručnjak iz tvrtke za kontrolu insekata objašnjava kako se možete riješiti mrava u svome domu

 /SHUTTERSTOCK

Ako se želite riješiti navale mrave u svom domu, ali ih ne želite ubiti, ova je metoda savršena za vas. Topliji dani su tu, a to znači nekoliko stvari, svi će se uputiti vani kako bi se opustili i uživali na suncu na roštilju u dvorištu. Ali uz ove pozitivne strane, više temperature znače i pojavu insekata posvuda.

Kada je riječ o najezdi insekata, mravi su oni koji jako često vole posjećivati sve domove, a ovi mali pametni insekti također imaju način na koji komuniciraju jedni s drugima, lučeći feromone koji znače da gdje jedan mrav ode, vjerojatno će ga slijediti više. Ako se očajnički želite riješiti problema s mravima u svom domu, ali zapravo ne želite ubiti insekte da biste to učinili, ovaj trik je pravi put, a zahtijeva samo jednu namirnicu iz hladnjaka, prenosi Mirror.

Možete upotrijebiti samo limun da natjerate koloniju mrava da napusti vaš dom, a ovo "snažno sredstvo odvraćanja" također je humano.

Stručnjak Jordan Foster iz Fantastic Pest Control objasnio je da je sve što vam treba za ovo nekoliko limunova i eventualno malo vode ako je najezda ozbiljno tvrdoglava. Prije svega, trebate identificirati mjesta na kojima mravi ulaze u vaš dom, a nakon što uočite ulaz mrava, zgrabite svoj limun i jednostavno iscijedite sok preko ulaza.

Zatim uzmite koru od soka od limuna i ostavite je oko ulaza, pazite da ih svakodnevno zamijenite svježima i uskoro u vašem domu više neće biti mrava. Ako se tvrdoglavo i dalje vraćaju, razrijedite sok od četiri limuna u jednoj litri vode i poprskajte sve oko ulaza koje koriste.

Način na koji to funkcionira je da "Mravi i drugi kukci mrze miris citrusa i trudit će se izbjeći ga. Kisela priroda limunova soka također uništava njihove tragove mirisa", objašnjava stručnjak, dodajući da ih to neće ubiti ali će "prisiliti koloniju na preseljenje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. rujan 2024 15:45