preuredio mali aparat

Sušilo za kosu može se koristiti na razne načine, ali ovaj tip je otišao korak dalje...

 YOUTUBE

Mrvice od kruha i drugi sitni ostaci hrane na radnoj površini u kuhinji mogu biti prava gnjavaža za ukloniti. Jedan se tip dosjetio kako to brzo i praktično usisati pomoću sušila za kosu! Za to su mi bile potrebne samo jedna plastična boca i škare.

Bocu je potrebno prerezati na dužini od otprilike jedne četvrtine, potom se čep probuši škarama i pri čemu treba paziti da se otvori dovoljno velika rupa koja će usisati, primjerice, zrbna žitarica poput suncokreta.

Tako pripremljen dio plastične boce s probušenim čepom jednostavno se nasadi na stražnju stranu fena u kojojh se nalazi sustav za ventilaciju odnosno puhanje. Kad ga upalite, stvorit će se usisna snaga koja će kroz otvor na čepu povući sve neželjene sadržaje.

Kako to izgleda pogledajte u videu:

Sušilo za kosu i inače je korisno za mnoge sitne radnje u čišćenju ili popravcima po kući za koje možda niste ni znali. O tome su pisali i na stranici poznate autorice s fokusom na dom i ugostiteljstvo Marthe Stweart koja svakodnevno donosi korisne savjete.

Otkrivaju tako neke situacije u kojima sušilo za kosu može biti prvi izbor za pomoć u brzom i vještom rješavanju problema.

1. Uklanjanje vodenih prstena s drvenih površina

Površina treba suha i čista, a zatim postavite sušilo za kosu na srednju temperaturu i držite ga nekoliko centimetara od vodenog prstena. Pomičite sušilo kružnim pokretima kako biste pomogli isparivanju vlage zarobljene ispod završne obrade.

2. Skidanje prašine s delikatnih predmeta

Upotrijebite hladnu postavku sušila za kosu kako biste otpuhali prašinu s osjetljivih predmeta poput cvijeća, lisnatog sobnog bilja i predmeta nezgodnog oblika koje je teško očistiti krpom.

3. Brisanje ostataka od drvenih boja

Postavite sušilo za kosu na srednju temperaturu i zagrijte tragove bojica nekoliko sekundi dok vosak u njima ne omekša. Nakon toga bit će ih puno lakše ukloniti.

4. Skidanje rastopljenog voska sa svjećnjaka

Sušilom za kosu možete omekšati i ostatak rastopljenog voska na svijećnjaku ili tanjuriću, nakon čega će se lakše oprati i ispolirati ta površina.

5. Odljepljivanje kuka za vješanje, sličica i drugih samoljepljivih predmeta

Opuštanje ljepila na ovakvim predmetima puno je jednostavnije uz sušilo za kosu koje je potrebno na srednjoj temperaturi nekoliko minuta držati prema predmetu. Osim za naljepljene sitnice, može pomoći i kod odpljepljivanja starih tapeta.

6. Zadnji korak u make-up rutini

Za "tip top" izdanje prije polaska van, možete hladnim zrakom ukloniti sitnu prašinu, ostatke s trepavica, dlake kose s haljine i slično. Ovo je metoda koju mnoge djevojke koriste kao "zadnji dodir" za savršeno izdanje.

7. Sušenje laka na noktima

Sušilo za kosu odličan je način da brzo osušite temeljni premaz, sprej za učvršćivanje ili čak sloj laka za nokte. Pazite da postavite temperaturu na hladnu ili srednju i držite sušilicu u pokretu kako ne biste opekli kožu.

8. Uklanjanje leda iz zamrzivača

Prekomjerno nakupljanje leda u zamrzivaču ometa rad uređaja i može biti skupo ako se ne riješite. Lako možete ubrzati proces odmrzavanja pomoću sušila za kosu. Koristite srednju postavku topline, držite sušilicu u pokretu i pokrivajte male površine istovremeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 08:50