zaista djeluje

Trik koji je zaludio ljude diljem svijeta: zašto svi stavljaju aluminijsku foliju na ogradu balkona ili terase?

 /SHUTTERSTOCK

Koliko puta ste izgubili živce jer su vam golubovi ‘zaposjeli‘ balkon ili terasu? Pokušali ste ih otjerati ali oni se uporno i dalje vraćaju? Čest je to problem, pogotovo ako živite u gradu. Nema ničeg goreg kada usput na vašem balkonu ili terasi ostave i ‘mali dar‘, ako razumijete o čemu pričamo. Kako ih se riješiti i držati dalje od naših vanjskih oaza, bez da im naudimo?

Omotavanje ograde aluminijskom folijom najnoviji je trik koji će vam uljepšati boravak na balkonu i spasiti vas od neželjenih gostiju. Trik uključuje jednostavnu aluminijsku foliju, koja se stavi na ogradu terase. Folija će reflektirati odsjaj sunčevih zraka, što smeta svim pticama, ne samo golubovima. Tako oni postaju dezorijentirani i ne idu u tom smjeru. Idealna je čista folija, bez ikakve hrane koja bi pak privukla komarce i druge leteće insekte. Ovaj trik praktičan je i jednostavan i učinit će balkon ugodnim za boravak.

Postavljanje reflektirajuće površine na vašu terasu ili balkonu izvrstan je način da spriječite približavanje ne samo golubova već i drugih neželjenih ptica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 10:28