Neki recepti kažu da jelo treba pržiti ili peći u dobro zagrijanoj tavi, ali bez ulja. Često se događa da se ovako pripremljena jela zalijepe za tavu, jer nikada niste sigurni je li dovoljno zagrijana.
Na društvenim mrežama hit je postao video u kojem možete pomoću genijalnog trika provjeriti je li tava dovoljno zagrijana i hrana se više neće lijepiti za tavu, piše Krstarica.
Posudu stavite na štednjak i uključite. Kad mislite da je dovoljno zagrijano, ulijte žlicu vode. Ako se voda počne širiti, znači da nije dovoljno zagrijana, a ako se iz vode počnu stvarati sitna "zrnca", znači da je tava previše zagrijana. Kada ulijete vodu u tavu, ona bi trebala oblikovati kliker i kliziti po tavi. To znači da je dovoljno zagrijana i da se hrana neće lijepiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....