Staklene posude neizostavan su dio skoro svake kuhinje. Izgledaju fino, pa toj prostoriji daju elegantnu dozu koja ju čini modernom i lijepom. Kada se u staklenkama drže začini oni daju dojam organiziranosti i estetike u kuhinji i domu, ali često staklenke nisu najbolji izbor za čuvanje začina. Iako većina ljudi koristi staklene posude za razne namirnice, uključujući i začine, istina je da one mogu utjecati na okus i miris vaših dragocjenih začina ako ih u njima predugo čuvate. Promijenjeni sastav začina utjecat će i na okus vaše hrane.
Većina začina ima rok trajanja oko dvije do tri godine, no pravilnim skladištenjem svježinu možete produljiti i do pet godina, pa čak i dulje, tvrde stručnjaci. Međutim, staklene posude nisu najbolje rješenje.
Meta Webster iz Seasoned Pioneers upozorava da staklene posude iz kuće nisu idealne za čuvanje začina kod kuće. On preporučuje hermetički zatvorene i neprozirne posude za očuvanje arome, teksture i okusa začina. Umjesto toga preporučuje korištenje vrećica začina koje sprječavaju oksidaciju proizvoda te ga održavaju suhim i svježim. Također savjetuje da začine i drugu hranu držite podalje od izvora topline, poput pećnice ili perilice posuđa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....