čas posla

Ulijte iznenađujući proizvod iz kupaonice u začepljen odvod i odmah će proraditi. Evo koji!

 /SHUTTERSTOCK

O ne! Opet se dogodilo! Začepio se odvod umivaonika ili kade i evo neželjenih problema! Da ne pričamo o neugodnom mirisu koji se širi vašom kupaonicom. Što napraviti? Začepljen odvod prava je noćna mora. Ne samo da sprječava otjecanje vode, već i cijela prostorija smrdi što nikako nije ugodno.

Vodoinstalaterske usluge su skupe, stoga sami riješite ovaj problem. Ne trebaju vam skupi proizvodi iz trgovine, možete koristiti ono što imate u kupaonici.

image
/SHUTTERSTOCK

Već znate da u ovom slučaju pomažu soda bikarbona i ocat, no postoji jedno sredstvo za higijenu koje čini čuda za začepljeni odvod. To je prašak za pranje. Enzimi koji se nalaze u prašku za pranje ne samo da razgrađuju masnoću i ulja u vašoj odjeći, već to mogu učiniti i u odvodu. U lonac s pola litre prokuhane vode dodajte 3 žlice praška za pranje rublja – možete dodati više ovisno o jačini praška i veličini odvoda. Vruća voda pomoći će aktivirati deterdžent i ukloniti tvrdokornu masnoću iz odvoda. Izlijte u odvod i ostavite smjesu da djeluje pola sata. Zatim pustite da vruća voda sve ispere.

Ako ne uspije prvi put, ponovite postupak, prenosi Alo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. kolovoz 2024 07:44