SPAŠAVA STVAR

Wi-Fi vam je spor i slab? Ako imate ovaj stari uređaj - isprobajte odmah jednostavan trik!

 EYEEM MOBILE GMBH/GETTY IMAGES

Ako imate stari usmjerivač koji skuplja prašinu u ladici, evo kako možete podesiti njegove postavke u nekoliko jednostavnih koraka kako biste poboljšali Wi-Fi signal postojećeg usmjerivača.

Stari usmjerivač vam može pomoći da poboljšate performanse novog usmjerivača, ako povežete stari ruter s novim i ispravno ga postavite.

Za početak morate vratiti svoj stari ruter na tvorničke postavke. Ovisno o ruteru, metoda se može razlikovati, ali to se obično radi pritiskom na tipku za resetiranje na stražnjoj strani rutera 30 sekundi. Zabilježite IP adrese vašeg trenutnog usmjerivača i starog - možete ih pronaći na poleđini ili na maloj kartici od svog davatelja širokopojasnih usluga. Nakon resetiranja starog usmjerivača, slijedite ove korake:

image
DRAGONIMAGES/GETTY IMAGES

Spojite ethernet kabel na jedan od LAN (ethernet) priključaka na starom usmjerivaču, a drugi kraj uključite u svoje računalo.

Otvorite web preglednik (Chrome, Firefox, Safari ili neki drugi) na računalu i unesite IP adresu starog routera u adresno polje. nakon toga morat ćete unijeti korisničko ime i lozinku rutera.

Nakon prijave idite na LAN postavke i potražite DHCP postavke. Onemogućite DHCP poslužitelja na starom usmjerivaču - to znači da će vaš glavni usmjerivač upravljati dodjelom IP adresa.

Pod postavkama LAN-a vidjet ćete postavke IP adrese. Tamo možete postaviti statičku IP adresu u istom rasponu kao što ima vaš trenutni usmjerivač koji koristite.

image
VLADISLAV TRIGUB/GETTY IMAGES

Pod bežičnim postavkama na starom routeru pronađite opciju SSID ili naziv bežične mreže. Ažurirajte to, sa SSID lozinkom, da odgovara vašem trenutnom usmjerivaču. To će omogućiti vašim uređajima da se automatski povežu i nesmetano prenose podatke između dva usmjerivača.

Spremite promjene, a zatim odspojite ethernet kabel iz računala. Spojite jedan kraj na LAN priključak na starom routeru, a drugi kraj na LAN priključak na glavnom routeru.

image
ONURDONGEL/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Nakon ovih tehničkih koraka postavite svoj usmjerivač na mjesto gdje imate slab signal. Koristite ethernet kabel za spajanje starog routera na glavni jer on pruža optimalne performanse te omogućuje pouzdanu i učinkovitu vezu između dva uređaja. Ako je ethernet kabel nepraktičan, kao alternativa može poslužiti adapter za napajanje, piše kurir.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:49