trikovi s interneta

Za manje od pola sata vaše prljave čarape opet će biti bijele kao snijeg: operite ih ovim i rezultat neće izostati

 WEERAMETH/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kako oprati bijele čarape da budu zaista opet bijele? Prema komentarima ljudi s društvenih mreža postoji dobar trik koji to vrlo uspješno ostvaruje. Oni, naime, kažu kako ovu akciju uspješno možete obaviti koristeći kristale sode koji su korisni za mnoge kućanske poslove. Kristali sode sigurni su za sve vrste tkanina i mogu biti korisni pri pranju jer omekšavaju vodu.

Kako ide postupak?

Namočite čarape u toplu vodu s nekoliko žlica kristala. Važno je dobro promiješati vodu i kristale koji će vodu učiniti mutnom. Nakon toga čarape stavite u perilicu s ostalim bijelim rubljem. Kada je ciklus gotov, skinite čarape i ostavite ih da se osuše u sušilici.

Inače, kristali sode mogu se koristiti i za čišćenje začepljenih cijevi, smrdljivih perilica rublja, uklanjanje masnoće i prljavštine, ali i algi s terasa.

A koji su još dobri načini izbjeljivanja rublja?

Jedan od najjeftinijih načina za savršeno izbjeljivanje rublja jest s pomoću kalijeva permanganata kojeg možete kupiti u ljekarni. U 10 litara vruće vode stavite nekoliko kristala kalijeva permanganata. Voda će postati ružičaste boje ali to je dobar znak, ne brinite. Dodajte 200 grama deterdženta za rublje i dobro promiješajte pa u to stavite mokro rublje. Posudu pokrijte najlonskom vrećicom ili folijom te ostavite tako najmanje 4 sata, a najbolje preko cijele noći. Kada rublje izvadite iz ove tekućine, iscijedite ga te stavite na pranje u perilicu.

Tu je i trik s praškom za pecivo. Jednu vrećicu stavite u prašak za pranje rublja pa promiješajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 09:32