jeste li znali?

Zašto bistre trebali otvoriti vrata ormara kada je vruće? Iznenadit ćete se koliko je to fantastična stvar!

 SEE INDIVIDUAL PHOTO CAPTIONS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA/SEE INDIVIDUAL PHOTO CAPTIONS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

U ovo doba godine, kada je vruće cijeli dan, cijelu noć i praktički nema predaha, nije nezamislivo da su ujutro kada ustanemo, svi prozori širom otvoreni kako bismo se dobro prozračili i izbacili zagušljivi noćni zrak iz stana. U isto vrijeme možete otvoriti vrata ormara. Kada ujutro prozračite sobu, najbolje je odmah otvoriti sva vrata ormara, piše Fenix.

Zašto otvarati vrata ormara kad je vruće?

Otvaranje vrata poboljšava cirkulaciju zraka i omogućuje izlazak topline. Osim toga, ormari, komode i ladice mogu funkcionirati kao vrsta grijača. Velika šuplja tijela ih apsorbiraju u danima s visokim temperaturama i mogu ih pohraniti. Ako ujutro otvorite vrata ormara da prozračite, učinak grijanja nestaje. Osim trika s otvaranjem vrata ormarića kad je vruće, postoji još nekoliko metoda.

Pričekajte s provjetravanjem

Potrošački centar Sjeverne Rajne-Vestfalije savjetuje da provjetravate samo dok zrak izvan stana ne postane topliji od stvarne sobne temperature. Također se preporučuje duže provjetravanje noću kako bi se sav topli dnevni zrak izbacio van. Također bi moglo imati smisla ako živite na više katova otvoriti prozore i vrata na svakom katu u isto vrijeme kako biste iskoristili efekt dimnjaka u stanu. Također biste trebali pokušati ne pustiti toplinu u svoja četiri zida. Pomaže vanjska zaštita od sunca ispred prozora: na primjer, sjenilima ili rešetkama. Kreme za zaštitu od sunca ili unutarnje sjenila manje su učinkovite, navodi se ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 02:15