BRZO I EFIKASNO

Zašto svi stavljaju svijećnjake u zamrzivač? Ako i vi želite imati nešto novo ove jeseni, napravit ćete isto

 /SHUTTERSTOCK

Mirisne ili neutralne, bijele ili u bojama, uske ili masivne, ukrasne svijeće među zaštitnim su znacima dekora za domove u hladnijem dijelu godine. Topli jesenski ili zimski ugođaj u svakom je interijeru puno je jednostavnije postići uz nekoliko zapaljenih dekorativnih svijeća.

Ono što ljubiteljima ovakvog ugođaja može zadati glavobolje je čišćenje svijećnjaka i čašica ili limenki u kojima dolaze, jednom kad izgore. Ako i vi ne želite bacati ovakve premete u smeće, ali ni ne trošiti previše vremena na njihovo čišćenje, postoji jedan jednostavan trik za uklanjanje preostalog voska.

image
/SHUTTERSTOCK

Svijećnjak ili posudu dogorjele svijeće samo stavite u zamrzivač na pola sata. Na temperaturama ispod ništice ostatak voska će se dodatno stisnuti i bit će ga puno lakše ukloniti. Ključ je u tome da ga odmah uklonite nožem i potom posudicu operete sredstvom za pranje suđa.

image
/SHUTTERSTOCK

Ako se grozite niskih temperatura ova "smrzavajuća" metoda nije za vas. Jedna korisnica TikToka predlaže preliti ostatke voska kipućom vodom i ostaviti nekoliko trenutaka. Dok je voda još dovoljno topla jednostavnije je otkinuti ostatke vosta i posudicu potom dodatno oprati.

Kako to jednostavno napraviti pogledajte u videu:

Jednom očišćene posudice, osim za svijeće, možete koristiti za razne namjene, za pohranu sitnica ili kao vaze za suho cvijeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 07:04