TRIK ZA PET

Zbogom peglanju! Ubacite ovo u perilicu i sušilicu rublja i nema više muke

 /SHUTTERSTOCK

Teniske loptice, kao što im ime kaže, služe za igranje tenisa. Neki ih eventualno koriste za igru s psom, no vjerojatno niste čuli da mogu biti iznimno korisne kod pranja i sušenja odjeće. Pogotovo su korisne kod pranja pernatih jakni, jastuka, deka, ručnika i popluna te plišanih igračaka, koje čine mekanima i napuhanima. Također, običnu odjeću čine barem dvostruko manje zgužvanom.

image
/SHUTTERSTOCK

Potrebne su vam samo dvije teniske loptice, koje ćete prvo ubaciti u perilicu zajedno s rubljem rublje koje planirate oprati. Sve stavite kao i inače - deterdžent i omekšivač po izboru, jedina novost su teniske loptice. Kako se perilica okreće, okreću se i loptice i na prirodan način zaglađuju rublje. Kad izvadite odjeću, primijetit ćete da ima mnogo manje nabora.

image
/SHUTTERSTOCK

No prava priča kreće kad teniske loptice ubacite u sušilicu rublja. Tamo će izgladiti većinu nabora i riješiti vas mrskog peglanja. Ono što je važno je da rublje iz perilice i sušilice izvadite odmah nakon što je program završio. Ako ostane dulje stajati u bubnju, sve će se ponovno zgužvati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. srpanj 2024 20:20