ma daj?!

Zgužvala je aluminijsku foliju i stavila ispred vrata: preko noći se riješila problema koji je prisutan u brojnim kućanstvima

 /SHUTTERSTOCK

Aluminijska folija vrlo je praktičan predmet koji se može naći u većini kuhinja. Može se koristiti na različite načine, ali glavna mu je svrha čuvanje hrane na najbolji mogući način. Aluminijska folija ima bezbroj korisnih namjena u domu o kojima smo već mnogo puta pisali, a osim u kuhinji, može biti korisna za poliranje i čišćenje stakla, metala te drugih površina u kupaonici ali i za puno toga drugog u domaćinstvu.

A jeste li znali da samo postavljanje aluminijske folije ispred ulaznih vrata vas može spasiti svakodnevnih briga? Sigurno se pitate - zašto staviti aluminijsku foliju ispred kućnih vrata? Ako vas nešto može omesti u svakodnevnom životu onda je to invazija nepoželjnih posjetitelja poput nekih životinja, pogotovo ako u blizini kuće imate voćnjak ili vrt. Kako biste spriječili ovu vrstu upada, najbolje je isprobati ovo rješenje. Primjerice, ako živite na selu i imate problem s čudnim mačkama koje vam trče po dvorištu, lako ih možete otjerati aluminijskom folijom. Postavljanje folije ispred ulaznih vrata može djelovati čudno. Međutim, ovaj trik može uvelike odvratiti mačke od ulaska na vaš posjed. Ove se životinje boje zvuka koji proizvodi aluminijski materijal na vjetru. Sve što trebate učiniti je objesiti komad aluminijske folije na štapić kako biste napravili svojevrsnu zastavu i staviti je blizu vrata. Na taj će način sve zalutale posjetitelje koji pokušavaju doći do vašeg posjeda omesti šuštanje folije koje stvara vjetar. Osim toga, zaslijepit će ih refleksija svjetlosti na materijalu.

Osim mačaka, aluminijskom folijom možete otjerati i miševe. To je zbog činjenice da miševi imaju vrlo osjetljive bubnjiće i hodanje po aluminijskoj foliji im je vrlo neugodno. Osim toga, to je vrlo skliska površina na koju se ne mogu popeti i uhvatiti za nju - njihove fine pandže jednostavno ne rade na ovoj površini. Osim toga, to je i tipičan miris aluminija koji mi ne osjetimo, ali za male glodavce prekrije druge mirise i tako gube njuh. Miševi će bez problema izgrizati zidove i drvo. Zato stavite aluminijsku foliju u rupe, pukotine u zidovima ili na kuhinjske površine. Kroz tu barijeru miševi neće moći proći, prenosi Jednaistina.

Ako želite brže ispeglati svoju odjeću, jednostavno gurnite komad aluminijske folije ispod poklopca daske za glačanje. Tako će glačalo brže kliziti i zadržati toplinu, što će olakšati glačanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. rujan 2024 10:13