VELIKA ANKETA

Dok u Maksimiru 45 minuta čekamo proći češljeve, na stadion Slovana se ulazi uz pomoć biometrije. Odabrali smo 17 najboljih. Koji se vama sviđa?

 Press

Koji vam je od ovih 17 stadiona na kojima se ove godine igraju utakmice Lige prvaka najbolji? Glasajte ovdje!

"Ne igraju stadioni, nego momčadi", često čujemo reakciju onih čiji nogometni ljubimci nemaju baš reprezentativne stadione kad im netko spomene dotičnu građevinu. Istina je, stadion još nikog nije pobijedio, ali su zato boravkom na trošnim stadionima mnogi izgubili.

image
SHUTTERSTOCK

Liga prvaka, kao najprestižnije europsko nogometno natjecanje, zaslužuje za svoje aktere jednako glamurozne pozornice. Stadione na koje mogu stati desetci tisuća navijača, stadione koji se napune i isprazne u minimalnom vremenu, stadionu gdje su sjedalice natkrivene, a redovi pred štandovima s hranom i pićem minimalne dužine.

image
SHUTTERSTOCK

Ove se godine Liga prvaka igra u novom formatu, svaka momčad u prvoj fazi igra protiv čak osam različitih protivnika. Prilika će to biti da se još bolje upoznamo ne samo s momčadima, već i stadionima na kojima igraju. Već je očekivano da najveće europske momčadi imaju jednako reprezentativna zdanja na kojima igraju, ali sve je češći slučaj da i one iz ‘drugog‘ i ‘trećeg‘ kvalitativnog reda igraju na sve ljepšim i funkcionalnijim objektima.

Na žalost, hrvatski predstavnik se ni ove godine po tom pitanju neće moći pohvaliti ničim osim možda dobrim travnjakom i gostoljubivošću; još ćemo godinama čekati dok ćemo u Zagrebu himnu Lige prvaka slušati suhih cipela...

image
SHUTTERSTOCK

I dok nas sportski djelatnici i gradski oci uvjeravaju da ‘novi stadion samo što nije‘, mi smo odabrali 17 reprezentativnih nogometnih zdanja, od najboljih do onih... drugih. U izbor nisu uvršteni samo najbolji, najveći i najljepši stadioni, već i neki koje je načeo zub vremena (ali igraju na kartu sentimenta), te oni najnoviji, ocijenjeni peticama za funkcionalnost i korištenje naprednih tehnologija.

Koji je od ovih stadiona vama najbolji? Kladionice bi ponudile najniže koeficijente na svjetski poznata zdanja, ali među ovim stadionima ima i favorita iz sjene... Odluka je na vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 13:14