Emili Dragaš

 DARKO TOMAš/CROPIX
Generacija Z

Ona je influencerica, tiktokerica i buduća liječnica: "Za nas govore da smo neodgovorni i neozbiljni"

U novom Glorijinom projektu "Generacija Z - njihovo vrijeme dolazi" predstavljamo mlade talentirane pripadnike te generacije koji nam otkrivaju kako žive, što slušaju, gdje izlaze, kako gledaju na važna životna pitanja te što su za njih ljubav, obrazovanje i novac. Upoznajte ih!

U novom Glorijinom projektu "Generacija Z - njihovo vrijeme dolazi" predstavljamo mlade talentirane pripadnike te generacije koji nam otkrivaju kako žive, što slušaju, gdje izlaze, kako gledaju na važna životna pitanja te što su za njih ljubav, obrazovanje i novac. Upoznajte ih!

Emili Dragaš pripadnica je generacije Z. Ovu stylish 22-godišnjakinju zasigurno ste već primijetili na TikToku ili Instagramu gdje je prati više od 30 tisuća ljudi, a uz to što je jedna od najperspektivnijih modnih influencerica čiji stil rado pratimo Emili je i studentica medicine. Rođena je i odrasla u Puli, gdje je završila osnovnu školu i opću gimnaziju, a uz taj period vežu ju samo lijepe uspomene.

- To je bio i period života u kojem sam trenirala ples i to sam toliko voljela da sam razmišljala o tome da mi ples postane i zanimanje u budućnosti. Međutim, nakon srednje škole sam ipak upisala fakultet - Medicinski fakultet u Zagrebu. Medicina mi je oduvijek bila zanimljiva i taj mi je fakultet uvijek bio prvi na listi - ističe Emili koja ima i svoju kreativnu stranu.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

- Kako sam maštala o bavljenju plesom, tako sam i maštala o upisu na fakultet u nekoj od grana mode i da moda postane moje zanimanje. Upisom medicinskog fakulteta, taj dio mene je stavljen malo sa strane, ali on mi je nedostajao te sam se zato odlučila početi baviti društvenim mrežama. Svoje profile koristim kao moj kreativni izražaj i povezujem se s ljudima koji razmišljaju slično kao i ja. Ovaj balans između medicine i mode koji trenutno održavam je baš ono što je mojem životu trebalo! - ističe Emili. Njezin stil života detaljnije smo upoznali kroz kratak video intervju, ali i brzopotezna pitanja i odgovore koji su pred vama. Upoznajte Emili...

Najradije slušam... u zadnje vrijeme najviše slušam talijansku glazbenu scenu, a posebno mi je drag Mahmood.

Najradije gledam... uvijek u pozadini imam neki YouTube video/vlog mojih najdražih influencera.

Najbolje mjesto za izlazak... ovisno u kojem gradu, ali je svakako uvijek bitnije društvo, manje mjesto.

Najbolje mjesto za shopping... - Internet, najviše volim online shopping

Najdraži vid zabave mi je... druženje s najbližim prijateljima pa gdje god bili i što god radili.

Tri osobe kojima se divim... moji roditelji i neka to bude još i Coco Chanel.

Najdraža društvena mreža... teška je bitka između Instagrama i TikToka, ali rekla bih Instagram, nekako imam osjećaj da su tamo kreatori i publika više povezani.

Da društvene mreže ne postoje moj život bio bi... u jednu ruku siromašniji, s obzirom na to da mi društvene mreže daju priliku da izražavam svoju kreativnu stranu.

Novac je za mene... sredstvo za postizanje određenog vida slobode.

Posljednji cent potrošila bih na... putovanje u Rim.

Najbolji način za relaksaciju... ja, sama, na jednom dobrom treningu.

Ljubav je za mene... emocija koja pokreće sve u životu.

Tri najvažnija segmenta svakog partnerskog odnosa... komunikacija, poštovanje i iskrenost.

Želim živjeti u svijetu u kojem... svi imamo jednaka prava i nepravda je svedena na minimum.

Osobine koje najviše cijenim kod drugih... iskrenost je definitivno na prvom mjestu, ali i lojalnost.

Uspjeh je za mene... onaj ‘‘I did it‘‘ moment, tj. osjećaj osobnog zadovoljstva i sreće.

Najbolje vrijeme za napuštanje roditeljskog doma... kada se krene na fakultet, oko 18.-te godine.

Najviše strahujem od... toga da neću živjeti punim plućima, onako kako znam da mogu.

Posao budućnosti u kojem se vidim... medicina, ali i društvene mreže - neka kombinacija.

Najbolji načini za obrazovanje i edukaciju o tenama koje me zanimaju... Internet: društvene mreže i ‘‘službene stranice‘‘, tj. znanstveni članci.

Generaciju svojih roditelja opisao/opisala bih kao... izrazito marljivu i radišnu

Najveće/najgore/najbesmislenije predrasude koje starije generacije imaju o našoj generaciji... da smo neodgovorni i neozbiljni, da ne možemo ozbiljno rješavati probleme koji nam se nađu na putu.

Na koje načine brinem o fizičkom, a na koje o mentalnom zdravlju? O fizičkom zdravlju brinem dobrom prehranom i treningom, a o mentalnom journalingom i razgovorima sa psihologicom.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX
Linker
30. travanj 2024 11:01