GLASANJE UOČI IZBORA

Američki savezni sudac naložio izvanredne mjere kako bi se na vrijeme dostavili glasački listići

Poštanska služba u petak je objavila da poduzima brojne dodatne mjere kako bi dostavila ispunjene glasačke listiće
 Robyn Beck/AFP

Američki savezni sudac u petak je naložio američkoj Poštanskoj službi (USPS) uvođenje "izvanrednih mjera" kako bi se osigurala dostava na vrijeme milijuna glasačkih listića ispunjenih na temelju korištenja prava na ranije glasanje uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga.

Sudac Emmet Sullivan kazao je da je poduzimanje mjera naložio na mjestima na kojima je poštanska obrada ispunjenih glasačkih listića ispod 90 posto najmanje dva dana, od 26. do 28. listopada.

Ta lista, među ostalima, uključuje Alabamu, Aljasku, Atlantu, središnju Pennsylvaniju, Colorado, Wyoming, Detroit, Fort Worth, Teksas; Indianu; Južnu Karolinu; Louisianu; dio Mississippija; sjeverni dio Nove Engleske i Oklahomu.

Glavni državni tužitelj Washingtona Bob Ferguson naložio je saslušanje u odvojenom slučaju u Poštanskoj službi nakon što su podaci pokazali "konzistentno slabo slanje pošte s glasačkim listićima u nekim regijama". Tako je pravovremena dostava glasačkih listića u okrugu Detroita, u Michiganu, pala na 57 posto, dok je obrada i slanje na nacionalnoj razini 93 posto ili viša.’

Poštanska služba u petak je objavila da poduzima brojne dodatne mjere kako bi dostavila ispunjene glasačke listiće.

Do sada je rekordnih više od 85 milijuna Amerikanaca ispunilo glasačke listiće uoči predsjedničkih izbora, objavljeno je u sklopu Američkih izbornih projekata sa Sveučilišta na Floridi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 17:58