SDP-ovac IMA KORONU

Dan uoči pozitivnog testa družio se s brojnim kolegama, zatajio je neke kontakte?

U KBC-u Zagreb potvrdili su nam da je Adriano Friganović, njihov zaposlenik, pozitivan
SDP-ovac Friganović je dan prije nego što je doznao da je pozitivan sudjelovao na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Sesvetama (na fotografiji prvi desno do Rajka Ostojića)
 SDP

Adriano Friganović, glavni tehničar Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb, te predsjednik SDP-a Donja Dubrava pozitivan je na koronavirus, doznaje Jutarnji list.

U KBC-u Zagreb potvrdili su nam da je medicinski tehničar, Adriano Friganović, njihov zaposlenik, pozitivan na koronavirus.

Od utorka kad se saznalo za njegov pozitivni test na Odjelu za intenzivno liječenje Klinike za kardiokirurgiju krenuli su opsežni epidemiološki izvidi i testiranje svih koji su s njim mogli biti u kontaktu.

Zasad su svi testovi drugih zaposlenika kao i pacijenata s tog odjela negativni, uključujući i onaj njegove supruge koja radi na istom odjelu, saznajemo u KBC-u Zagreb.

Nekoliko je zaposlenika, među kojima i Friganovićeva supruga, u samoizolaciji, a pacijenti su premješteni u drugi dio bolnice također gdje su izolirani. Pokušali smo razgovarati s Friganovićem no samo nam je kratko rekao: 'Ne mogu sad, imam drugi telefon'. Nakon toga više se nije javljao na poziv.

image
SDP-ovac Friganović je dan prije nego što je doznao da je pozitivan sudjelovao na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Sesvetama (na fotografiji krajnje desno)

Inače, u bolničkim krugovima može se saznati da je Friganović navodno zatajio neke svoje kontakte koje je imao tijekom nekoliko dana prije pozitivnog testa, odnosno da je bio na druženju sa svojim kolegama tijekom obilježavanja Dana antifašizma, među kojima su bili i neki koji također rade na KBC-u. Tko je sve od njegovih kontakata obuhvaćen epidemiološkim nadzorom osim zaposlenika bolnice za sad nije poznato.

Friganović je dan prije nego što je doznao da je pozitivan, naime, sudjelovao na obilježavanju Dana antifašističke borbe sa brojnim SDP-ovcima u Sesvetama, gdje su polagali vijence na spomenik sesvetskim antifašistima i poginulim Sesvećanima u Domovinskom ratu.

S njim u društvu, kako pokazuju fotografije SDP-a, bio je i potpredsjednik stranke, te prvi na listi SDP-a u II. izbornoj jedinici Rajko Ostojić, kao i kandidati Restart koalicije; Domagoj Prica, predsjednik SDP-a Gornja Dubrava, Ines Kovačević, predsjednica SDP-a Brckovljani, Dragica Trumbetaš, predsjednica HSU-a Sesvete, te predsjednik SDP-a Sesvete Draženko Pandek.

image
SDP-ovac Friganović je dan prije nego što je doznao da je pozitivan sudjelovao na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Sesvetama

Isti dan održalo se i sučeljavanje na RTL televiziji na kojem su sudjelovali nositelji lista u II. izbornoj jedinici; Ostojić ispred Restart koalicije, Miroslav Škoro, čelnik Domovinskog pokreta, Gordan Jandroković ispred HDZ-a, Nino Raspudić, prvi na listi Mosta nezavisnih lista, te Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

SDP je, inače, danas pozvao medije i na izvanrednu konferenciju u 15 sati o zdravstvenoj i sigurnosnoj situaciji u Hrvatskoj na kojoj bi trebao govoriti upravo Rajko Ostojić, te koordinator javnozdravstvenih akcija SDP-a Saša Srića, kao i glavni tajnik stranke Nikša Vukas.

Zvali smo Rajka Ostojića da ga pitamo je li znao da mu je kolega s kojim se družio za Dan antifašizma pozitivan, je li bilo bliskog kontakta među njima i mora li u samoizolaciju, te je li se možda testirao, ali na naše pozive nije odgovarao.

Prije toga smo zvali i Gordana Marasa, predsjednika zagrebačkog SDP-a, koji nam je rekao da mu je to „prvi glas”, da će zvati Friganovića i povratno nam se javiti, ali ni on se poslije nije javljao.

'Testirao sam se nakon simptoma i izvijestio sve kontakte'

Za Jutarnji list javio se i zaraženi SDP-ovac Adriano Friganović:

- S obzirom na medijske napise, slobodan sam vas izvijestiti o činjenicama vezanim za moju infekciju virusom COVID-19. U srijedu, 24. lipnja dobio sam kliničke simptome na osnovu kojih sam kao zdravstveni radnik, između ostaloga, posumnjao i na COVID-19 infekciju. Stoga sam se sljedeći dan testirao i jučer u kasnim večernjim satima saznao da sam pozitivan.

Odmah sam izvijestio sve nadređene na KBC Zagreb, epidemiološku službu kao i bliske kontakte. Nadalje, izvijestio sam i sve kontakte, među ostalim i stranačke kolegice i kolege s kojima sam u nedjelju i ponedjeljak polagao vijence na otvorenim prostorima u povodu Dana antifašističke borbe. Osjećam se dobro, na kućnom sam liječenju i nadam se da nitko od mojih kontakata neće biti COVID-19 pozitivan, poručio je Friganović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. kolovoz 2024 17:37