VELIKE GUŽVE

Bilo je šareno jučer u Novom Zagrebu: Hrpa je građana bila na ulici, pogledajte tko se sve pojavio na poznatom događaju

Q‘Art u TVOM KVARTU

 /Ognjen Karabegović
U sklopu predstavljanja vijetnamske kulture, posjetitelji su tijekom cijelog dana mogli uživati u izradi kaligrafije te ukusnoj vijetnamskoj gastronomiji

U nedjelju, 7. srpnja 2024. godine, Park mladenaca u Sigetu bio je domaćin spektakularne proslave. Vijetnamsko veleposlanstvo iz Budimpešte s ponosom obilježilo je 30 godina diplomatskih odnosa između Vijetnama i Hrvatske, a Park mladenaca proslavio je 60. rođendana. Q‘Art u TVOM KVARTU u Sigetu privukao je brojne posjetitelje, koji su uživali u bogatom i raznolikom programu. Festival je bio veliki uspjeh, a brojni izlagači su impresionirali svojim kreativnim i inovativnim radovima.

Festival je započeo u 14:00 sati, otvaranjem izložbi studenata Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ove izložbe pružile su posjetiteljima priliku da uživaju u umjetničkim djelima mladih i talentiranih umjetnika, koji su impresionirali publiku svojim inovativnim pristupom i kreativnošću. Izložbeni program također je uključivao fotografije koje prikazuju Vijetnam i Hrvatsku, te idejna pejzažna rješenja javnog prostora Siget i Trnsko, što je dodatno obogatilo vizualni doživljaj festivala.

Glazbeni dio programa započeo je u 15:30 sati s nastupom jazz tria MIROKADO i vokalistice Dore Pretković, stvarajući opuštenu i ugodnu atmosferu. U 17:00 sati, posjetitelji su imali priliku čuti uvodne govore koji su slavili dugogodišnje prijateljstvo između Vijetnama i Hrvatske. Nakon govora, festival je nastavio s nizom plesnih i glazbenih izvedbi koje su predstavljale bogatu kulturnu baštinu obje zemlje. Vijetnamski ples sa šeširima "Việt Nam quê hương tôi" otvorio je plesni program, slijedile su pjesme i plesovi iz okolice Valpova, ples bambusa i lotosa "Một vòng Việt Nam", pjesme i plesovi Zagorja, te ples uz pjesmu "Thư pháp". Završetak plesnog dijela obilježile su pjesme i plesovi Šišljavića te pjevanje i plesna izvedba uz pjesmu "Hello Việt Nam". Posjetitelji su posebno bili oduševljeni s folklornim točkama koje je pripremio Folklorni ansambl Turopolje.

image

Q‘Art u TVOM KVARTU

/Ognjen Karabegović
image

Q‘Art u TVOM KVARTU

/Ognjen Karabegović

Večernji glazbeni program započeo je u 18:30 sati nastupom rock sastava En Face, a vrhunac večeri bio je koncert Brain Holidaysa koji su svojim reggae ritmovima oduševili publiku. Glazbeni program festivala osigurao je da svi prisutni uživaju u raznovrsnim i kvalitetnim nastupima.

U sklopu predstavljanja vijetnamske kulture, posjetitelji su tijekom cijelog dana mogli uživati u tradicionalnim vijetnamskim proizvodima, izradi kaligrafije, te ukusnoj vijetnamskoj gastronomiji. Ovaj dio programa pružio je jedinstvenu priliku za bolje upoznavanje i razumijevanje bogate vijetnamske kulturne baštine.

Radionički program također je privukao veliku pažnju posjetitelja. Predavanja o važnosti šuma i radionice održane su u suradnji s Parkom Maksimir, dok su se vijetnamske radionice iscrtavanja tradicijskih šešira pokazale vrlo popularnima. Waldorfska škola je organizirala dječje radionice slikanja vunom i izrade vatrenih kugli, a Teatar Barakuda je ponudio radionicu POP-UP sanjarice za odrasle. Panda Manda je održala nekoliko zanimljivih radionica i priča za djecu, dok je WineArt organizirao likovnu radionicu "Slikanje s vinom". Radionicu "Tijelo u prostoru" vodila je Josipa Bubaš, a Odgoj s glazbom - Novi Zagreb je priredio radionicu za djecu od 3 do 6 godina.

image

Q‘Art u TVOM KVARTU

/Ognjen Karabegović

Dječji program također je bio bogat, s vrhuncem u 17:00 sati kada je Teatar Barakuda izveo predstavu "Čarobna kapa" koja je oduševila najmlađe posjetitelje.

image

Q‘Art u TVOM KVARTU

/Ognjen Karabegović
image

Park Siget

/Ognjen Karabegović

Q‘Art u TVOM KVARTU u Sigetu bio je veliki uspjeh, privukavši mnoštvo posjetitelja koji su imali priliku uživali u raznovrsnim aktivnostima i događanjima. Festival je pružio jedinstvenu priliku za slavljenje kulturne raznolikosti, jačanje zajedničkog duha i uživanje u kreativnosti i zabavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. kolovoz 2024 06:31