U CENTRU GRADA

Na otvorenju ove izložbe u Zagrebu sinoć je bila takva gužva da je morala intervenirati policija: ‘Gdje to ima? Ludo!‘

 Trotoar
Marina Mesar u Trotoaru izlaže nove radove kroz koje istražuje vlastita sjećanja, identitet i isprepletenost imaginarnog svijeta i stvarnosti

Sinoć je u Zagrebu u galeriji Trotoar otvorena izložba umjetnice Marine Mesar OKO pod nazivom "Dear Diary… Layers of Dreams". Izložba je pobudila nevjerojatno veliki interes, bila je takva gužva u Mesničkoj ulici da je na koncu policija morala intervenirati.

"Gdje to još policija dolazi na kulturna događanja i otvorenja izložbi. Ludo!", bili su neki od komentara posjetitelja.

OKO se zagrebačkoj publici predstavila samostalnom izložbom nakon sedam godina i to s posve novim radovima kroz koje istražuje vlastita sjećanja, identitet i isprepletenost imaginarnog svijeta i stvarnosti.

Naslov izložbe "Dear Diary: Layers of Dreams" sugerira, kako ističu iz Trotoara, intimno putovanje kroz slojeve unutarnjeg svijeta i postavlja konceptualni okvir izložbe – trajnu introspekciju.

image

Gužva ispred galerije Trotoar u Mesničkoj

Trotoar
image
Trotoar
image
Trotoar
image

Marina Mesar OKO

Trotoar
image

Izložba OKO

Vedran Husremovic
image

Izložba OKO

Vedran Husremovic

"Metaforom pisanja dnevnika, OKO izražava kontinuitet svog stvaralačkog procesa, pri čemu svaka nova izložba predstavlja sljedeće poglavlje u tom dnevniku, otvarajući publici prostor za vlastitu interpretaciju.Uz prepoznatljive crteže životinja u ljudskom ruhu, kojima istražuje arhetipske uloge zaštitnika i snage, OKO na ovoj izložbi prikazuje nove radove i eksperimentira s različitim medijima. Site-specific instalacija, koja uključuje zidne tapete, fotografije i digitalne kolaže tiskane na svili, odražava proces samopropitivanja i reflektira promišljanja o identitetu, životnim promjenama i snazi sanjarenja. Tematika izložbe duboko je ukorijenjena u tranziciju iz djetinjstva u odraslu dob, osobito u kontekstu društvenih promjena koje su obilježile njezino odrastanje".

Izložba se može pogledati do 9. studenog 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 12:51